S pripravami na novo sezono ste začeli 10. avgusta. Kakšni so vtisi o moštvu?

Zelo dobri, saj igralci delajo dobro. Ni jim lahko, saj so treningi kar naporni, a jih moram pohvaliti. Dobro moramo biti pripravljeni na naporno sezono. Predvsem bo pomemben začetek, saj imamo od 1. do 12. oktobra na sporedu pet tekem v ligi ABA, kar je izredno naporen ritem. Rezultati v uvodu sezone imajo lahko še dolgotrajne posledice, zato si ne smemo dovoliti, da bi zaspali. Poimensko igralcev še ne bi ocenjeval, saj se šele dobro spoznavamo in nismo opravili zadovoljivega števila treningov, da bi lahko dejal kaj več. So pa do zdaj pokazali, da so dobre osebe in pravi karakterji, saj se niti za trenutek ne pritožujejo nad mojimi zahtevami, s čimer sem izredno zadovoljen.

Cilj vodstva kluba je poseči po vsaj eni domači lovoriki v letošnji sezoni. Se s tem strinjate?

Cilji so postavljeni realno. V ligi ABA želimo biti nekje na sredini lestvice, čeprav lahko en poraz ali ena zmaga odloča o končnem šestem ali devetem mestu. Za Crveno zvezdo, Cedevito, Budućnostjo in tudi Partizanom, ki trenutno ima določene težave, je vrsta klubov, ki so kakovostno na približno enaki ravni. Čaka nas veliko dela in tudi kanček sreče, da izpolnimo cilj v jadranskem tekmovanju. Kar se tiče lovorike v domačem okolju, je to nekaj normalnega. Krka je pred lanskim prvenstvom petkrat zapored osvojila državno prvenstvo, je dvakratni zaporedni zmagovalec pokalnega tekmovanja, tako da je nekaj samoumevnega, da starta na obe lovoriki tudi v letošnji sezoni.

Kako gledate na to, da bosta igralcem individualno na treningih pomagala Matjaž Smodiš in Simon Petrov?

Vse skupaj bo potekalo v dogovoru z menoj. Če bodo določeni igralci imeli čas za individualno delo, potem ga bodo seveda opravili. Zagotovo pa bomo morali biti v harmoniji. Se pravi, da bodo morali delati na enak način, kot bomo na treningih. Igralce že tako čakajo izredno naporni in zahtevni treningi, zato bomo šele videli, koliko individualnega dela bodo sploh potrebovali. Pri teh stvareh je potrebno biti pozoren, da se igralce ne izčrpa. Vsekakor sta Smodiš in Petrov veliki imeni slovenske košarke in jasno je, da se vsak mlad igralec lahko od njiju nauči ogromno.

Kakšno Krko lahko v novi sezoni pričakujejo navijači?

To me pogosto sprašujejo. Poskušal bom gojiti podoben slog košarke, kot smo igrali pri Širokem. Se pravi atraktivno, s čvrsto in dobro obrambo. V napadu pa si želim, da bi Krka igrala hitreje kot v zadnjih nekaj sezonah. Ne pravim, da so Novomeščani v preteklih letih delali slabo. O Aleksandru Džikiću imam zelo dobro mnenje, saj odlično opravlja svoj posel. Vseeno bomo poskušali igrati hitreje tudi zato, ker imam na voljo nekoliko mlajše moštvo.

Sta z Džikićem morda spregovorila kakšno besedo o novomeškem okolju?

Skupaj sva bila na seminarju v Vodicah. Poznava se že dolgo časa. Tudi drugače imam izredno dobre odnose z večino trenerjev v ligi ABA, na kar sem posebno ponosen. Redko kakšen trener se najde, da z njim ne komuniciram.

So vam o derbijih z Olimpijo že kaj povedali?

Vse vem. Podobnih derbijev sem navajen že iz Bosne in Hercegovine, ko smo s Širokim igrali proti sarajevski Bosni ali Igokei. To so posebne tekme, ki jih sam obožujem. Najtežje je voditi obračune, ki so brez pravega naboja in v katerih je zmagovalec že vnaprej znan. Rad imam tekme, ki prinašajo stres in v meni vzbudijo posebna čustva. To je tudi glavni razlog, da se ukvarjam s trenerskim poklicem. Ob tem bi pristavil, da je meni najlažje igrati takšne tekme in upam, da je tako tudi z mojimi igralci. Poskušal jih bom dobro pripraviti, da ne bodo čutili prevelikega pritiska in da bodo razigrani, ko bo to najbolj pomembno. Le tako lahko pokažejo svoj maksimum. Enkrat bo to dovolj za zmago, drugič ne. A tako je v športu in tudi življenju. Enkrat daš od sebe vse, a kljub temu ne uspeš. Pomembno pa je, da si pošten do sebe in delaš maksimalno, saj se ti to slej ali prej poplača.