Uporabite rabljene predmete

Izvrstna rešitev za vse ekološko ozaveščene: zakaj ne bi svojega vrta uredili iz rabljenih predmetov? Na tla lahko položite rabljene tlakovce. Bodite pozorni, če bodo vrt morda prenavljali sosedje, morda vam jih odstopijo celo brezplačno. Imate odslužene uteži? Tudi te lahko položite na tla kot tlakovce. Za stole, mize in dekoracijo se ozrite po kosovnih odpadih ali bolšjih sejmih oziroma poglejte po medmrežju. Že z malo truda so lahko videti kot novi. Seveda jih lahko pustite tudi v prvotnem stanju.

Ustvarjalne možnosti za zasaditev cvetlic

Če vam tradicionalni cvetlični lončki niso pri srcu, rože zasadite drugam. Možnosti je nešteto: od veder in do starih nočnih posod do gumijastih škornjev …, pazite le, da je posoda dovolj velika za vaše cvetlice, da je nepremočljiva in da ima spodaj nekaj luknjic, da bo skoznje lahko odtekala vsa odvečna voda. Ne pozabite na okrasne predmete. Pisane laterne so izvrstna rešitev za vsak vrt, saj so tako praktične kot lepe. Za dekoracijo lahko uporabite tudi raznovrstno šaro, ki leži v kleti ali na podstrešju. Prebarvana v eklektične barve bo vaš vrt izdatno poživila.

Poceni zunanja kuhinja

Zunanje kuhinje lahko stanejo pravo premoženje. Lahko pa posežete po cenejši alternativi. Kuhinjski pult naredite tako, da večjo oziroma masivnejšo leseno ploščo položite na cementne ali opečnate bloke, zložene eden vrh drugega. Obenj postavite nekaj barskih stolov - in že imate mizo. Pult okrasite z nekaj rastlinami v cvetličnih lončkih. Tako boste tudi lepo povezali vrt s kuhinjo. Poleg postavite še žarno ploščo ali električni ali plinski kuhalnik ter zunanjo pipo s koritom. Tudi za kamin je možnosti nešteto. Lahko ga samo ogradite s kamni ali kakim drugim negorljivim materialom, ga zgradite ali pa kupite rabljenega.

Jedilnica na prostem

Uživajte hrano zunaj, dokler to še dopušča vreme. Da boste zaščiteni pred premočnim soncem, postavite paviljon. Dodajte še mizo in stole in vaša zunanja jedilnica je nared. V času, ko ne obedujete, na mizo postavite nekaj rastlin v cvetličnih lončkih. Ne pozabite na osvetlitev, ki jo ustvarite že samo z nekaj svečami ali laternami. Razporedite jih po mizi ali pa jih obesite pod vrh paviljona.

Visok stil za malo denarja

Še ena od idej, s katero boste dobili čudovit vrt za malo denarja je, da del tal prekrijete z gramozom, del za počitek in posedanje pa z rabljenimi lesenimi plotovi. Na gramoz lahko položite tudi nekaj cementnih tlakovcev. Za bolj razgiban videz posezite po okroglih ali zavitih oblikah. Za sedežno garnituro uporabite rabljeno mizo in stole. Lahko pa tudi sami izdelate zelo udobno in lepo klopco. V kvadrat zložite cementne bloke, nanje pa položite sedalno blazino. Prevlecite jo z materiali, ki so odporni proti vsakovrstnim vremenskim razmeram. Če je klopca postavljena ob steno, dodajte še nekaj okrasnih blazin za hrbtišče.