Najdite električni priključek

Najdite najbližjo električno vtičnico, kamor lahko priključite televizor. Priporočljivo je, da je vtičnic več, saj boste poleg aparata gotovo priključili še predvajalnik, kabelski modem ali zvočnike. Pred nihanjem napetosti in udarom strele aparate najbolje zavaruje prenapetostna zaščita. Upoštevajte tudi lego oken in odsev svetlobe na televizijskem zaslonu.

Pravilna postavitev

Televizor je najbolje postaviti v ravni oči, tako da vam ni treba iztegovati vratu navzgor ali navzdol, ko sedite. Običajno je najboljša višina okoli 1,2 metra od tal. Nato pomnožite diagonalo zaslona s tri, da izračunate najboljšo oddaljenost za gledanje televizije. Najbrž zaradi dimenzij prostora ne boste mogli vedno umestiti aparata na idealno razdaljo, a vsaj veste, kakšna naj bi ta bila.

Izberite osrednjo točko

Če je osrednja točka prostora televizor, ga postavite v središče območja za sedenje. Kadar je osrednja točka drugje, na primer če je to okvir kamina ali čudovito okno, aparat namestite na sosednjo steno, tako da ne ovira pogleda na glavni element v sobi.

Lahko ga tudi skrijete

Kadar nočete, da je televizijski aparat osrednja točka v prostoru ali pa ga hočete zakriti, ga postavite v omarico z vrati, ki jih po želji zaprete. Poskrbite, da ima omarica na zadnji strani odprtine (ali pa jih izvrtajte sami), skozi katere boste napeljali potrebne kable. Vrata naj bo lahko odpreti ali zapreti (še bolje je, če so vrata drsna), da z njimi neovirano rokujejo tudi otroci.

Vključite ga v pohištvo

Televizor najlažje združite z dekoracijo prostora tako, da ga postavite na element, kot je omarica za knjige. Obdajte ga s knjigami, dekorativnimi predmeti in fotografijami. Aparat še bolje vključite v opremo, če okoli njega obesite črnobele fotografije v črnih okvirjih.

Nad kaminom: da ali ne?

Večina notranjih opremljevalcev pravi, da televizorja nikoli ne bi smeli obesiti nad kamin. Ne le, da je v takem primeru za udobno gledanje previsoko, temveč črn zaslon kazi najlepši element prostora. V zadnjem času pa so trendi drugačni in veliko lastnikov se odloči aparat umestiti prav nad kamin. Če ste med njimi tudi vi, naj bo televizor tako zaradi videza kot zaradi varnosti raje pritrjen na steno, kot da bi prosto stal na kaminskem okvirju.

Vir: www.interiordec.about.com