Za čiščenje sodobnih TV-aparatov velja pravilo: po malem in pogosto. Če zaslon s krpico očistite prahu enkrat na teden, ne boste naredili nič narobe. Če pa ga pustite nekaj tednov ali celo več na miru, pa se boste s čiščenjem morali malo bolj potruditi, še posebno če imate otroke, ki puščajo na zaslonu prstne odtise. V katero koli kategorijo od teh dveh že spadate, potrebujete krpico iz mikrovlaken, ki na občutljivem zaslonu ne naredi prask kot običajne krpe ali odstranjevalci prahu.

Kadar je zaslon bolj umazan, boste morali poseči po korenitejših ukrepih, in sicer posebnih čistilih za zaslone. Preverite v navodilih izdelovalca televizorja, katere priporoča, sicer pa je na trgu veliko takšnih izdelkov. Če je televizor prižgan, ga pred čiščenjem s čistilno tekočino obvezno ugasnite in počakajte deset minut, da se zaslon ohladi. Navlažite krpico iz mikrovlaken s sredstvom ter z lahnimi krožnimi gibi brez pritiskanja očistite površino. Če so po čiščenju na zaslonu ostale packe, ste verjetno uporabili preveč čistila.

Ko ste zaslon očistili, uporabite še suho krpico iz mikrovlaken in ga pobrišite še enkrat. To bi moralo zadoščati do naslednjega čiščenja. In nikar ne pozabite: čistilnega sredstva nikoli ne popršite neposredno na zaslon, saj ga lahko poškodujete. Če se boste držali teh navodil, bo zaslon televizorja še dolgo prikazoval kakovostno visoko resolucijsko sliko brez pack ali poškodb.