Strelsko razpoloženi Katalonci so prvi zadetek dosegli že v 26. minuti, ko se je med strelce vpisal Neymar, na 2:0 je v 41. minuti povišal Lionel Messi, končni izid pa je s čudovitim strelom z razdalje v 66. minuti postavil hrvaški nogometni reprezentant Ivan Rakitič.

Srečanje, na katerem je španski in evropski prvak svojim navijačem prvič predstavil ekipo za novo sezono, je sicer nekoliko zasenčil incident v prvem polčasu, ki sta ga zakuhala Messi in branilec Rome Mapou Yang-Mbiwa.

Francoz je med prekinitvijo Messiju nekaj pripomnil, kar je prvemu zvezdniku Barcelone močno dvignilo tlak. Nogometaša sta se najprej udarila s čeli, Argentinec pa je nato nasprotnika zagrabil še za vrat. Njuno nadaljnje petelinjenje so hitro preprečili soigralci, sodnik pa je oba vročekrvneža nato nagradil z rumenima kartonoma.

Bayern boljši od oslabljenega Reala

Z rezultatskega vidika je bilo precej bolj napeto v Münchnu, kjer sta se v finalu pokala Audi pomerila domači Bayern in Real iz Madrida. Kraljevi klub je tokrat tekmo pričel brez Garetha Bala in Jamesa Rodrigueza, zaradi poškodbe pa sta manjkala tudi Cristiano Ronaldo in Karim Benzema. Kljub temu je bil španski podprvak v igri za zmago vse do 88. minute, ko je gostujočega vratarja Keylorja Navasa premagal poljski napadalec Robert Lewandowski.

»Z vidika ekipnega dela in izkušenj, ki smo jih pridobili, smo lahko zadovoljni. Čeprav smo izgubili, se moramo zavedati, da smo igrali proti dobremu nasprotniku. Zadovoljni smo z delom v obrambi, nekaj malega pa nam je zmanjkalo v napadu,« je po tekmi predstavo svojih varovancev ocenil strateg Reala Rafa Benitez.