Sommelier za mleko

Po luksuznih vrstah kave in soli bo očitno takšno postalo še mleko. Nekateri angleški bari že ponujajo kavo z različnimi vrstami mleka, denimo v bivoljim, ki naj bi bilo še posebno primerno za peno na kapučinu. V Parizu so pripravili ustvarjalni kuharski laboratorij Mlečna tovarna, kjer obiskovalci lahko ustvarijo mleko po svojem okusu. V Amsterdamu pa so odprli mlečni bar, v katerem ponujajo sveže mleko različnih nizozemskih kmetov, obiskovalcem pa je pri iskanju popolnega okusa mleka pomagal prvi evropski mlečni sommelier Bas de Groota.

Bodo kuharske knjige izumrle?

Kuharske knjige so bile nekoč nujen pripomoček profesionalnih kuharjev in domačih gospodinj. Zdaj ni več tako – večina recepte poišče na spletu. Zato založniki opozarjajo, da je globalna prodaja kuharskih knjig, ki so bile nekoč uspešnice, padla za enajst odstotkov. Ugotovili so tudi, da polovica žensk, starih 55 let, ki so veljale za najboljše potrošnice kuharskih knjig, teh ne uporablja več, saj recepte najdejo na spletu. Zato so strani, ki ponujajo brezplačne recepte, med najbolj obiskanimi: AllRecepies in FoodNetwork ima ta po 20 milijonov obiskovalcev na mesec.

Italijanska hrana preprečuje impotenco

To, da je mediteranska dieta zdrava, vemo. Zdaj pa je italijanski raziskovalec Giorgio Franco zatrdil, da italijanska hrana pomaga pri odpravi težav z impotenco. Italijanska hrana je namreč bogata z maščobami omega 3, polnozrnatimi žiti in proteini, ki pomagajo v boju proti motnjam erekcije pri starejših moških. Italija ima po vseh statističnih podatkih res najmanj primerov impotence v vseh državah razvitega sveta.