Out of China prihaja iz rok dveh mladih ajdovskih pivovarjev Anite Lozar in Mateja Pelicona, ki sta  nam svoje prvo pivo predstavila jeseni 2013. Že leto pozneje je pivovarna  trikrat prejela naziv najboljša slovenska pivovarna leta. Med pivskimi navdušenci sta pivovarja znana po izjemni kreativnosti in tem, da se ne ozirata na konkurenco ter tako izdelujeta pivo zgolj po svoji presoji in viziji, ki se je do zdaj izkazala za zelo uspešno. O njuni zgodbi glasno pričajo tudi minimalistične, a zelo premišljeno ustvarjene etikete na steklenicah, po čemer pivovarno zelo hitro prepoznamo.

Zakaj ime Out of China? »Ajdovščina je zahtevna beseda za izgovarjavo, zato smo našli način, kako kraj izgovoriti v angleščini – ouf of china. Nam se je zdelo zanimivo in zabavno, izraz se je nekako prijel že, ko smo bili na Kickstarterju, takrat smo ime tudi prvič uporabili,«  razloži pivovarka Anita Lozar. »Pivo nima nobene zveze s Kitajsko,« še poudari.

Out of China je pivo zgornje fermentacije, varjeno iz osnovnih sestavin: hubeljske vode, ječmenovega slada, ovsenih kosmičev, štirih različnih vrst hmelja in kvasa.  Je pivo z manj alkohola, ki še vedno postreže s polnim telesom in okusom. Zaradi manjše alkoholne stopnje pa se velikodušno oddolži s hmeljem in je zaradi tega odlično poletno pivo. 

Pivo: Out of China

Stil: Hoppy red ale

Pivovarna: Pivovarna Pelicon

Vsebina alkohola: 4,50%

Kolicina: 500ml

Cena: 2,90€

www.birbox.si