Te ustanove si nujne prenove dotrajanih zidnih površin zaradi pomanjkanja finančnih sredstev ne morejo privoščiti, zato jim bo JUB z donacijo barv to vendarle omogočil in uporabnikom v njih zagotovo polepšal bivanje. Druga faza zbiranja prijav za pomoč bo potekala do sredine avgusta, tretja pa do sredine oktobra.

Tako bodo lahko ustanove z barvami JUPOL že letos poleti osvežile in prenovile prostore v svojih objektih po vsej Sloveniji. Med prejemniki materialne pomoči so CUDV Črna na Koroškem, Dnevni center aktivnosti za starejše TOTI DCA Maribor, primorski Sklad Silva, Društvo za kakovostno življenje ljudi s posebnimi potrebami iz Šmarja, Waldorfska vrtec in šola Primorska, kamniško Društvo staršev otrok s posebnimi potrebami, brezoviški zavod Hiša nova priložnost, ki skrbi za žrtve družinskega nasilja in spolnih zlorab, ter stanovanjska bloka na Ptuju in v Zagorju. V Ljubljani bodo pomoč ponudili Slovenskemu združenju za pomoč pri demenci Spominčica – Alzheimer Slovenija, bežigrajskemu Kriznemu centru za mlade in Dnevnemu centru CONA Fužine, Osnovni šoli Trnovo, Hiši hospica ter Združenju proti spolnemu zlorabljanju.

Med ustanovami, ki bodo prejele materialno pomoč, je tudi ljubljanska Hiša hospica pod Golovcem (na fotografiji), ki je po petih letih, odkar je odprla svoja vrata, potrebna nujne osvežitve stenskih in stropnih površin. Stavba je v času reševanja svojega statusa trenutno prazna, zato je poletni čas za prenovo tega objekta, ki opravlja svoje posebno poslanstvo, zanjo tudi najbolj primeren. Da bi izkazali svojo podporo nadaljnji dejavnosti te ustanove, bodo organizatorji humanitarne akcije Hiši hospica nudili tudi pomoč pri barvanju prostorov. Pleskanje bo namreč v stavbi potekalo postopoma, prvega nadstropja pa se bodo v petek, 17. julija, kot prostovoljci lotili tudi predstavniki družbe JUB in zavoda Anina zvezdica. V ustanovi bodo za nadaljnjo prenovo stenskih površin skladno z možnostmi, ki jih v objektu dopušča skladiščenje pohištvene opreme, poskrbeli še v avgustu in začetku septembra.

Prijave za drugi del velike humanitarne akcije JUB 140 let sprejemajo do srede avgusta. Tudi vi lahko predlagate družino ali javni objekt. Več podrobnosti o prijavah in načinu izbire prejemnikov najdete na spletnih naslovih www.aninazvezdica.si in www.jub.si.