Na skupščini je dosedanji predsednik Luka (Marjan) Gorišek, nekdanji rokometaš Slovana in reprezentant Jugoslavije, dobil nov mandat, okrepitvi v upravi pa sta Goran Dujić (nekdanji direktor rokometašic Krima) in Bojan Povše (Mestna občina Ljubljana). Slovan je končno dobil tudi druge organe, kot so disciplinska komisija, nadzorni odbor... »Ne vem, ali se je v preteklosti Slovana držalo prekletstvo, saj nismo mogli dobiti ljudi, ki bi bili pripravljeni pomagati in delati v klubu. Če se pošalim: večkrat sem želel iti na pregled krvi, da bi ugotovil, ali smo na Slovanu morebiti kužni, da so se nas vsi izogibali. A zdaj se je to spremenilo in vesel sem novih obrazov. Verjamem v boljše čase, saj je bil Slovan doslej organiziran slabše kot vsako gasilsko društvo,« priznava Luka Gorišek, ki je vodenje kluba z velikimi dolgovi, prazno blagajno, skoraj brez igralcev in na robu propada prevzel avgusta 2011.

Po razhodu s Krimom v čudnih okoliščinah je Goran Dujić v minuli sezoni volontersko pomagal Slovanu, zdaj ima tudi uradno funkcijo. »Nov projekt je realen in pozitiven, zato sem se priključil. Prepričan sem, da smo se zbrali pravi ljudje in že smo si razdelili domače naloge. Dela smo se resno lotili in naredimo lahko dobro zgodbo,« upa Goran Dujić. Veliko sprememb že obeta: vsi igralci bodo imeli 10-mesečne pogodbe (v minuli sezoni je ni imel nihče), v nasprotju z lanskim brezplačnim igranjem bodo dobili denarno nadomestilo, ki bo posledica uvrstitve v enega izmed treh razredov (150, 250 ali 300 evrov), topli obrok na dan, urejen javni prevoz...

Proračun za sezono 2015/16 bo med 200.000 in 250.000 evri, vodilnim možem pa gre težje z jezika odgovor na vprašanje, kolikšen je dolg Slovana. »Uprava si je na skupščini dala čas do 1. avgusta, da zbere vso dokumentacijo in ugotovi dejansko finančno stanje. Notranja revizija je že narejena, sledi še zunanja. O konkretnih številkah še ne želim govoriti, a dolg je obvladljiv. Ni pa tako velik, kot se govori,« pravi Dujić. Bolj konkreten je Gorišek: »Zadevo najbolje poznam, saj sem štiri leta hodil na sodišča zaradi klubskih dolgov predhodnikov. Po meni znanih podatkih so pod šestmestno številko, torej pod 100.000 evri. A že en nepričakovan odliv lahko pomeni katastrofo. Le za primer: lani sta se nam nekdanja igralca z izvršbo zaradi petnajst let starih dolgov usedla na račun in nam pobrala 30.000 evrov.«

Preteklost je tudi Stane Ostrelič, ki se je lani javno pojavljal v direktorski vlogi, a v klubu trdijo, da uradne funkcije nikoli ni imel, neuradno (volontersko) pa. Navijaška skupina Red Tigers naj bi se po sporu vrnila na tribune, glavni trener pa ostaja Boštjan Ficko, ki je dobil tudi dva pomočnika: nekdanja klubska (Prule) in reprezentančna soigralca Bena Lapajneta in Ognjena Backoviča. Lapajne, ki je pred dvema letoma že delal na Kodeljevem, bo poleg strokovnega dela pomagal še na finančnem področju (diplomant ekonomsko-poslovne fakultete ima pomembno vlogo v eni slovenskih bank), Backovič, ki se je izobraževal v Švici (zdaj je zastopnik tamkajšnjega podjetja za območje nekdanje Jugoslavije) in tam igral rokomet, pa pri marketingu. Vsi trije so bili skupaj tudi v reprezentanci Slovenije, ko je ta na domačem EP 2004 dosegla največji uspeh v svoji zgodovini – ekipa z vzdevkom vitezi je osvojila srebrno kolajno.

»Ogrodje igralskega kadra bodo naši mladinci, ki so letos spet postali prvaki Slovenije, in posojeni igralci iz drugih klubov. Izkušenih igralcev si ne moremo privoščiti in ostajajo le naša pobožna želja. Imamo dober igralski potencial, a težava je premajhna količina treningov. Za to niso krivi igralci, ampak trenerji, saj imamo vsi trije redno službo in smo rokometni amaterji, zato bi morali biti trenerji profesionalci,« se zaveda Boštjan Ficko. Po lanskem desetem mestu je uradni klubski cilj spet obstanek v ligi, Ficko pa ima še enega: »Da v Ljubljani 'počimo' vrhunsko ekipo. Lani nam je to v pokalu uspelo proti Mariboru, zdaj bi radi premagali kakšnega favorita še v ligi.« Prva priložnost bo že v prvem ligaškem krogu, ko bodo v dvorani na Kodeljevem – po prenovi ima zdaj 1700 sedišč – gostovali prvaki iz Celja.