Ste v diamantni ligi pričakovali, da boste s tekmicami opravili tako zlahka?

Nadejala sem se, da bo tako. V zadnjih treh letih sem v metu diska številka ena in na tej poti ostajam. Veseli me, da sem zdrava, da ni poškodb, zato želim v letošnji sezoni iti še dlje in osvojiti diamantno ligo.

Morda že veste, kaj boste z nagrado, ko boste slavili na vseh sedmih tekmah lige?

O tem še ne razmišljam. Predvsem se osredotočam na svetovno prvenstvo v Pekingu, a še pred tem je želja seveda tudi zmaga v diamantni ligi.

Letos je vaš glavni cilj verjetno zlato odličje na SP v Pekingu?

Pričakovanja so velika, saj branim naslov iz Moskve izpred dveh let. Uspeh bi bilo lepo ponoviti in če Bog da, bom disk vrgla prek sedemdesetih metrov.

Prihodnje leto boste branili olimpijsko zlato iz Londona, vam misli že bežijo proti Riu de Janeiru?

Vsak športnik po olimpijskih igrah že razmišlja o naslednjem olimpijskem ciklusu, tako da tudi pri meni ni nič drugače. Vsi uspehi po Londonu so zgolj uvertura za Rio de Janeiro.

Že lani ste dejali, da boste v Braziliji popravili tudi olimpijski rekord. Še vedno trdite enako?

Že dolgo je moja želja na olimpijskih igrah disk vreči 72,3 metra in s tem podreti dosedanji rekord. A zavedam se, da moram biti zelo dobro pripravljena in v zelo dobri formi. Za zdaj napovedujejo, da bo finale moje discipline ob 11. uri zjutraj, kar pomeni, da pogoji za rekord ne bodo najboljši. A še veliko pomembneje je, da do takrat ostanem zdrava. Kar se bo zgodilo pozneje, je odvisno zgolj od mene.

Zdi se, da vam samozavesti ne primanjkuje, ste bili vedno tako prepričani o sebi?

Glede na to, koliko vlagam v treninge in svoje nastope, je to povsem razumljivo. Že ko sem bila majhna, sem v atletiki zelo uživala, posledično pa se je tudi samozavest skozi leta krepila. Ko so bile težave in ko sem doživljala težke trenutke, me je prav trening osrečil in razvedril.

Zaradi vaših uspehov je tudi pritisk hrvaške javnosti zelo velik. Ga čutite? Kako se z njim spoprijemate?

Pritisk vselej obstaja, a je pozitiven. V sebi nosim neko pozitivno tremo. Vem, da za mano stojijo ljudje, ki držijo pesti zame in mi želijo le najboljše. S svojimi dobrimi izidi jim želim to povrniti. Kot dokazujejo moji uspehi, mi pritisk za zdaj še ni povzročal težav.

Kaj vas po vseh vrhunskih uspehih sploh še motivira?

Rekordov, ki jih lahko podrem, je še veliko. Največji izziv mi predstavlja prav olimpijski rekord, a tu sta še rekorda svetovnih in evropskih prvenstev. Ko mi uspe vse to, se bom lahko v miru upokojila.

Sicer pogosto sodelujete s slovenskimi atleti?

Da. V Medulinu je pripravljalna baza, ki jo obiskuje tudi Primož Kozmus in nekateri preostali slovenski športniki. Tam je vselej zelo pozitivno vzdušje, kar je verjetno tudi razlog, da se vsi vračajo.

Slovenska rekorderka v metu diska Veronika Domjan je dejala, da ne marate prav radi dajati nasvetov. Menda se veliko raje šalite.

Verjamem, da je vsakič, ko na treningih trdo delaš, pozitiven duh zelo pomemben. S tem se razbije neka monotonost na treningu, ki ni naporen zgolj s fizičnega, temveč tudi psihičnega vidika. Kakšna šala za dvig vzdušja med treningi je zato vselej dobrodošla.

Ste tudi velika ljubiteljica čevljev z visoko peto. V lasti naj bi jih imeli kar okoli 50 parov.

Ne vem, od kje takšna ljubezen do čevljev. Že res, da sem športnica, a sem hkrati tudi ženska. Čevlje rada kupujem, jih nosim, zlasti elegantne. Takšne smo pač ženske.