Bekovi hladilniki in zamrzovalniki s pametnimi rešitvami, kot so aktivna modra svetloba, funkcija Everfresh+ in tehnologija NeoFrost ohranjajo svežino hrane dalj časa, kar je še posebno pomembno v vročih mesecih, obenem pa ohranijo njeno hranilno vrednost. Z Bekovimi hladilniki je svež in zdrav obrok vedno na dosegu roke.

Vedno sveža živila

Funkcija Everfresh+ s pomočjo posebne oblike predala in natančnega prilagajanja vlažnosti zmanjšuje kondenzacijo zelene zelenjave, kar živilom občutno podaljša življenjsko dobo, kar do 60 odstotkov. Medtem ko so prejšnji modeli omogočili dvanajstdnevno hrambo, je z novo tehnologijo zelenjava sveža kar do 19 dni.

Modra svetloba ohranja vitamine

Tehnologija aktivne modre svetlobe poskrbi za ohranitev vitaminov in drugih hranilnih snovi v sadju in zelenjavi. V predalu za sadje in zelenjavo, ki je osvetljen z modro lučjo, se zaradi učinka aktivne modre luči nadaljuje fotosinteza, kot bi se nadaljevala v naravi. Tako živila ostanejo sveža, v njih pa se vzdržuje raven vsebnosti hranilnih snovi in vitaminov.

Dva ločena sistema hlajenja

Običajni hladilniki v predelu hladilnika in zamrzovalnika za kroženje zraka uporabljajo en sam ventilator, kar ne omogoča optimalnega delovanja. Raven vlage z enim samim tokom zraka ni dovolj visoka za zamrzovalnik in ni dovolj nizka za hladilnik. Tehnologija NeoFrost z dvema ločenima sistemoma hlajenja omogoči najboljše pogoje hlajenja. Tako bosta sadje in zelenjava v hladilniku ostala dlje časa sveža.

Velik prihranek energije

Hladilniki in zamrzovalniki delujejo dan in noč, v poletnem času pa je njihova poraba energije lahko še posebno visoka, zato je ključnega pomena, da izberemo energijsko varčne aparate. Beko ponuja popolno rešitev s pametnimi hladilniki energijskega razreda A+++, ki privarčujejo 60 odstotkov več energije v primerjavi z razredom A. Omogočajo tudi varčen počitniški program, ko v času vaše odsotnosti deluje le zamrzovalni del. Ameriški hladilniki pa imajo tudi mini bar, da po nepotrebnem ne odpiramo vrat hladilnika.