Argentinci so spodbudno začeli južnoameriško prvenstvo, saj so v soboto v prvem polčasu igrali odlično in zasluženo povedli z 2:0, zadela sta Sergio Agüero in Lionel Messi. V nadaljevanju tekme so imeli še kar nekaj priložnosti za tretji gol, a so jih zapravili, za kar so bili kaznovani. Paragvaj je z izjemnim golom Nelsona Valdeza najprej znižal na 1:2, v 90. minuti pa po golu Lucasa Barriosa prišel tudi do izenačenja in nenadejane točke.

Izguba dveh točk za Argentince seveda še ni usodna in še vedno lahko končajo na prvem mestu v skupini, a način, na katerega so ostali brez zmage, je očitno zelo razjezil in razočaral kapetana Messija. Zvezdnik Barcelone je po tekmi poskrbel za zaplet in organizatorjem nakopal nekaj težav, saj ni želel priti po nagrado za igralca tekme. Iz slačilnice so predstavniku MasterCarda, ki podeljuje nagrado, sporočili le, da je Messi ne bo sprejel.

Pri MasterCardu so se nato odločili, da bodo nagrado izročili nekomu drugemu iz argentinske izbrane vrste, a so iz garderobe svetovnih podprvakov znova dobili podoben odgovor kot prej, da nihče iz njihove reprezentance nagrade ne bo sprejel. Ker drugače ni šlo, so nezaželeno nagrado nato dodelili strelcu prvega paragvajskega gola Valdezu, ki jo je verjetno z veseljem sprejel.

Neymar prepričan, da je zlata žoga že Messijeva

Če Messi po ponesrečeni tekmi svoje reprezentance ni bil pri volji, da bi sprejel nagrado, pa verjetno teh težav ne bo imel v začetku januarja prihodnje leto, ko bodo v Zürichu podeljevali zlato žogo za letošnje leto. Glede na to, da je spet našel svojo staro formo in z Barcelono osvojil trojček lovorik, ob tem pa znova dosegel zvrhano mero golov in tudi pridno asistiral soigralcem, mu bo cenjeno lovoriko za najboljšega nogometaša na svetu le stežka kdo speljal. Njegov največji konkurent zadnjih let Cristiano Ronaldo je prav tako dosegal gole kot za stavo, a po sezoni brez lovorik so njegove možnosti za zmago v glasovanju minimalne.

(Foto: Reuters)

Da bo Messi prejel že peto zlato žogo, je prepričan tudi njegov klubski soigralec Neymar, ki je te dni z brazilsko reprezentanco prav tako v Čilu na južnoameriškem prvenstvu, na prvi tekmi pa je bil z golom in asistenco najbolj zaslužen za zmago z 2:1 proti Peruju. Po tekmi so ga novinarji vprašali tudi o tem, kakšne so njegove možnosti za osvojitev zlate žoge. Mirno jim je odvrnil, da je ta že oddana.

»Letos je na nagradi za najboljšega na svetu že napisano ime. Messi si jo res zasluži za vse, kar je letos dosegel. Kar zadeva mene, bomo morali počakati in videti, ali mi morda lahko uspe priti med najboljše tri kandidate,« meni Neymar.

V idealni enajsterici španskega prvenstva šest članov Barcelone, le dva Reala

Za uvrstitev med finaliste izbora za zlato žogo bo Neymar verjetno potreboval odlične predstave Brazilije na pokalu Amerike, če ne kar velike zasluge za končno zmago, saj pri uspešni sezoni Barcelone vendarle ni odigral tako zelo ključne vloge. O tem priča tudi sinočnji izbor najboljše enajsterice nedavno končanega španskega prvenstva, ki jo sestavljajo: Claudio Bravo (Barcelona), Dani Alves (Barcelona), Nicolás Otamendi (Valencia), Gerard Piqué (Barcelona), Jordi Alba (Barcelona), Grzegorz Krychowiak (Sevilla), Ivan Rakitić (Barcelona), James Rodríguez (Real Madrid), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Antoine Griezmann (Atletico Madrid) in Lionel Messi (Barcelona). Trener leta v la ligi je pričakovano Barcelonin strateg Luis Enrique.

Mihajlović sedel na vroči stol v Milanu

S tem, koliko nogometašev imajo v idealni enajsterici prvenstva, pa se že dolgo več ne ukvarjajo pri AC Milanu, saj je nekdanji velikan evropskega nogometa že nekaj let v veliki krizi in v Italiji precej oddaljen od vrha, tako da si v zadnjih dveh sezonah ni uspel priigrati niti nastopanja v Evropi, saj je v serie A lani končal na 8. mestu, letos pa je bil celo deseti. Po novi polomiji je moral trener znova oditi, to pa se je uradno zgodilo danes, ko so se Filippu Inzaghiju zahvalili za sodelovanje.

Dobro uro po novici o koncu sodelovanja z Inzaghijem pa je Milan že sporočil tudi ime novega trenerja. To je pričakovano postal Siniša Mihajlović, ki je vse od prekinitve pogodbe s Sampdorio veljal za glavnega kandidata, da sede na vroči stol milanskega moštva. Srbski strateg je z rdeče-črnimi podpisal dveletno pogodbo, pred njim pa je vse prej kot lahka naloga. V uteho mu je lahko vsaj to, da se Milanu po spremembi lastništva (Silvio Berlusconi je 48-odstotni lastniški delež prodal tajskemu podjetniku Beeju Taechaubolu) obeta pestro poletje, Rossonerri bodo tokrat namreč zelo aktivni tudi na nogometni tržnici in se jim obeta kar nekaj okrepitev.

(Foto: Reuters)

Otoški mediji: Falcao posojen Chelseaju

Za odmevnejšo novico na nogometni tržnici je danes poskrbel aktualni angleški prvak Chelsea. Londonski klub, ki ga vodi portugalski trener Jose Mourinho, si je po poročanju angleških medijev za eno sezono od Monaca sposodil Radamela Falcaa. Kolumbijec, ki se te dni s svojo reprezentanco mudi na južnoameriškem prvenstvu v Čilu, je kot posojen nogometaš letos sicer že igral za Manchester United. Devetindvajsetletnik med navijači rdečih vragov posebnih simpatij ni uspel vzbuditi, saj je na 26 tekmah v rdečem dresu mrežo nasprotnika zatresel zgolj štirikrat.

Rafael van der Vaart se vrača v Španijo

Aktivni pri iskanju novih okrepitev so tudi pri Realu Betisu. Španski klub bo v prihodnji sezoni znova zaigral v prvi ligi, kjer se bo skušal obdržati tudi s pomočjo izkušenega 32-letnega Rafaela van der Vaarta. Napadalni vezist izkušnje z igranjem na Iberskem polotoku že ima, saj je med letoma 2008 in 2010 nastopal za madridski Real.

Nizozemec, ki ima po materi tudi španske korenine, se je moštvu iz Seville pridružil kot prost igralec, in sicer iz Hamburga. »Real Betis je neverjeten klub. Je kot družina in zanj sem se pripravljen boriti. Sem zelo vesel, da se vračam v najboljšo ligo na svetu.« je ob prihodu v novo sredino dejal Rafael van der Vaart, ki je bil v anketi nemške nogometne revije Kicker letos izglasovan za enega najslabših igralcev lige. »Pri Hamburgu sem imel za sabo dve slabi sezoni, a še vedno mislim, da sem dober nogometaš. Želim igrati nogomet in želim imeti žogo. Kar pravijo ankete, me ne zanima,« kritikom odgovarja nogometaš.