Ko je dal odločilni gol za zmago Seville v velikem finalu evropske lige, je Carlos Bacca stekel proti tribunam varšavskega stadiona. Eden od navijačev mu je podaril kolumbijsko zastavo. Za trenutek jo je dvignil visoko v zrak in dobil rumeni karton, saj je takšna gesta v nogometu prepovedana. Kmalu zatem je bil poklican na klop. Zadnje minute finalnega dejanja evropske lige je spremljal v samoti s prekrižanimi rokami. Bil je opazno živčen. Za srečo je kot zaprisežen vernik večkrat molil k bogu. Ko je bilo vsega konec, si je oddahnil in obrisal solze sreče.

Z dvema goloma je bil Carlos Bacca nesporni junak sredinega finala v Varšavi. Sevilli je s tem zagotovil že četrto lovoriko v drugoligaškem evropskem tekmovanju, kar do zdaj ni uspelo še nikomur. To je bila že peta krona Seville na enem od evropskih tekmovanj v zadnjih desetih letih. Od španskih moštev jih ima pet še Barcelona, Atletico ima štiri, Real Madrid pa dve. »To je dokaz, da španska liga nista le Barcelona in Real,« je povedal predsednik španskega tekmovanja Javier Tebas.

Jutro po zmagoslavju v finalu so 28-letnega Bacco že razglasili za legendarnega nogometaša andaluzijskega kolektiva. Njegova osebna zgodba je nenavadna, saj se je z resnim nogometom pobliže spoznal šele pred šestimi leti, ko je podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo. Pred tem je bil običajen delavec, ki je zjutraj prodajal ribe, popoldne pa delal kot sprevodnik na avtobusu. »Pri dvajsetih letih je bilo življenje zame daleč od enostavnega. Živel sem v vasi Puerto Colombia. Moja družina je bila revna, zato sem ji moral pomagati z različnimi deli. Vrata nogometa so se zame hitro zapirala,« se spominja.

Vedno je sanjal, da bo postal nogometaš svetovnega kova, a so bile sanje z vsakim dnem bolj oddaljene. Ko je z matičnim klubom Junior vendarle podpisal pogodbo, je zabredel v alkohol. Iz krize so mu pomagali najbližji in vera v boga, ki ga je omenil tudi v izjavah po prijetnem finalnem večeru v Varšavi. Carlos Bacca je dokaz, da je v življenju z močno voljo mogoče uspeti v relativno kratkem času, čeprav je bilo na njegovi poti do uspeha veliko čeri. »Uživajmo v tem trenutku! Res je, da sem dal dva gola, a končni uspeh gre pripisati vsemu moštvu. Zahvalil bi se vsem najbližjim, navijačem, bogu...« je hlipal.

V poletnem prestopnem roku bo Carlos Bacca gotovo zanimiv za številne znane evropske klube, ki strelskih sposobnosti kolumbijskega reprezentanta niso spregledali. Glede na silovit vzpon v njegovi karieri in dejstvu, da je v najboljših letih za nogometaša, je pričakovati, da se ne bo ustavil. Lani je za Sevillo dal 21 golov, letos že 28.