Ne glede na izid pa je jasno nekaj: Mayweather Jr., najbolje plačani športnik zadnjih treh let, ki ga zato mnogi kličejo kar Denar, je tisti, ki vodi igro. Zato ne čudi, da si je izboril večji zaslužek, saj si ga bosta borca delila v razmerju 65:35. A na koncu se bosta vsaj zavoljo bankovcev na svojem računu smejala oba, tudi poraženec.

Dvorana MGM Grand, v kateri se Američan počuti kot doma, saj zadnja leta boksa le v Las Vegasu, bo pokala po šivih, med 16.800 gledalci pa bodo tudi takšni, ki so brez težav odšteli zahtevanih 10.000 dolarjev. Da bodo stali ob strani leto in pol starejšemu borcu, ni nikakršna skrivnost, njegova pa je tudi vloga favorita, saj v dosedanjih 47 dvobojih še ni izkusil grenkobe poraza, tekmece pa je 26-krat spravil na tla s tehničnim nokavtom. Filipinec je bil v 64 dvobojih (že) petkrat poražen.

Ker gre za dvoboj velterske kategorije, ni malo Slovencev, ki omenjajo Dejana Zavca, predvsem pa, ali bi bil najboljšima boksarjema te kategorije v ringu tudi kos. Seveda je vnovičen dvoboj onkraj luže Ptujčanova velika želja, toliko bolj, ker sta se obe dosedanji ameriški avanturi končali neuspešno, se pa zaveda, da je boks v ZDA predvsem velik spektakel, ki ga znajo tudi ustrezno reklamirati in tržiti. V intervjuju za Dnevnik je Zavec pred časom dejal, da je Mayweather Jr. zanj ideal popolnosti v boksu, njegova edina želja pa je biti prvi in edini, kar mu tudi uspeva. »Ne pravim, da bi ga premikastil, toda verjamem, da bi z njim lahko enakovredno boksal in ga tudi premagal. Si pa ne delam utvar, da bi ga lahko zlahka premagal, saj je podobno razmišljalo že veliko borcev, pa niso bili uspešni.«