Madison Square Garden je pričakoval spektakel, težke udarce, kri in padec enega od boksarjev. Torej tisto, kar se za dvoboj za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji tudi spodobi. Na koncu so ljudje na tribunah in pred televizijskimi ekrani dobili celo manj boksarskih užitkov, kot jih ponudi pretep na lokalni gasilski veselici. Ukrajinski boksar Vladimir Kličko je tako dominanten, da si tekmeci ne upajo tvegati in napasti na vso moč. Kličko je zgolj potrpežljiv, podeli toliko udarcev, da zmaga po točkah, nato pa dvigne šampionski pas. Tokrat je postal prvak po verzijah IBF, WBO in WBA, potem ko je ugnal Američana Bryanta Jenningsa.

Kličko je svetovni prvak devet let, s 27 dvoboji pa je izenačil rekord v najtežji kategoriji, ki ga je do zdaj imel Joe Louis. Na drugem mestu sta Mohamed Ali in Larry Holmes, ki sta boksala na 26 dvobojih za naslov prvaka. Čeprav je Ukrajinec star 39 let, se ne namerava umakniti. »Naučil sem se, da odločitve sprejemam le za vsak naslednji dvoboj,« je povedal Vladimir Kličko. »Dokler sem zdrav in imam motivacijo, bom nadaljeval. Ne čutim, da sem toliko star. Pripravljenost ni povezana z leti, ampak z življenjskim stilom. Leta so le številka. Uživam v boksanju, zato bom nadaljeval,« je pristavil Kličko, ki je zadnjič izgubil pred enajstimi leti. Skupno ima 64 zmag (od tega 53 z nokavtom) in tri poraze. Naslednji izzivalec naj bi bil Britanec Tyson Fury, dvoboj pa naj bi bil v Angliji ali Nemčiji. »Med nasprotniki ne delam razlik. Na kolena želim spraviti vsakega, ki mi pride nasproti. Želim biti najboljši zmagovalec, kar je mogoče, zgodovina pa bo povedala, kje bo moje mesto v boksu,« je razložil svojo filozofijo.

Kot najstnik se je boksa učil v Varšavi na Poljskem, po besedah trenerja Jerzyja Kuleja pa je že tedaj imel trdo pest. Treniral je skupaj s svojim štiri leta starejšim bratom Vitalijem, ki je bil kasneje prav tako vrhunski boksar. »Z bratom sta na treningih demolirala druge boksarje,« se spominja Vladimir, ki je zdaj visok 198 centimetrov in tehta približno 110 kilogramov. Njegov vzdevek je Jeklena pest. Večji del mladosti sta z bratom preživela v Nemčiji, kjer je bil njun oče vojaški ataše Ukrajine, pred tem pa major sovjetskih zračnih sil. Oče je kot pilot helikopterja sodeloval tudi pri sanaciji Černobila po jedrski nesreči leta 1986. Družina Kličko je bo nesreči v Černobilu živela le 60 kilometrov stran od jedrske elektrarne.

Ko je bil star dvanajst let, je že streljal z AK-47. Po osnovni šoli se je vpisal v sovjetsko športno šolo, leta 2001 je na univerzi v Kijevu zagovarjal doktorat iz športnih znanosti in filozofije. Zaradi boksanja so se jima z bratom odprla vrata Združenih držav Amerike in Beverly Hillsa, kjer je predvsem Vladimir postal zvezdnik tudi zunaj ringa. Vlogo je dobil v filmski uspešnici Oceanovih enajst (tisti iz leta 2001), nastopil je v glasbenem spotu Chrisa Cornella, na seznamu žensk, s katerimi si je delil posteljo, pa so mnoge zvezdnice: igralki Yvonne Catterfeld in Hayden Panettiere ter manekenki Karolina Kurkova in Alena Gerber. Kasneje se je pobotal s Hayden Panettiere, s katero se je zaročil, paru se je nato rodila hčerka Kaja.

Njegov brat Vitalij Kličko je zdaj župan Kijeva in eden najbolj vplivnih ukrajinskih politikov. Vladimir ga vseskozi podpira in se je v zadnjem obdobju udeležil številnih protestov v Ukrajini, kjer se zavzemajo za bolj demokratično ureditev države. Z bratom imata še skupno navdušenje za igranje šaha in dobrodelnost. Vladimir je tako leta 2012 na dražbo dal svojo zlato olimpijsko kolajno, ki jo je osvojil leta 1996. Kupec je zanjo plača kar milijon dolarjev, ki jih je Vladimir Kličko uporabil za pomoč revnim otrokom v Ukrajini. Po dražbi je kupec kolajno vseeno vrnil, saj je prepričan, da olimpijska kolajna pripada družini Kličko.

Poleg tega je odprl številne športne centre v mnogih ukrajinskih mestih, Berlinu in New Yorku, kjer otroke učijo borilnih veščin. »Šport pozitivno vpliva na misli in karakter. Rad pravim: zdrav duh v zdravem telesu,« je dejal. Za takšne projekte ima povsem dovolj denarja, saj naj bi z boksarsko kariero zaslužil že več kot 100 milijonov dolarjev.