Ko je že kazalo, da bo tudi na drugem nič kaj razburljivem srečanju mestnih tekmecev iz španske prestolnice slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, obračun pa se bo posledično prevesil v podaljške, je v izdihljajih tekme poslal žogo za hrbet 22-letnika Javier Hernandez - Chicharito. Od Manchestra Uniteda posojeni igralec Reala je izkoristil podajo soigralca Cristiana Ronalda in svojemu moštvu zagotovil polfinale. Ob tem velja poudariti, da Škofjeločan za prejeti zadetek ni bil kriv in ga pravzaprav niti ni mogel preprečiti, saj je bil zaradi Ronaldove podaje v kazenski prostor primoran zapustiti svoja vrata.

Real izenačil 55 let star rekord

Za branilce evropskega naslova, ki tokrat niso mogli računati na pomoč poškodovanih soigralcev Luke Modrića, Garetha Bala in Karima Benzemaja, je to že peti zaporedni nastop med elitno četverico, s čimer so izenačili klubski rekord, postavljen med letoma 1956 in 1960. »Želel sem nadzirati potek tekme, se izogniti protinapadom in ohraniti zbranost pri prostih strelih. Dobro predstavo je pokazal Chicharito. Za sabo ima težko leto, zato si je zadetek zaslužil,« je po tekmi dejal trener Reala Carlo Ancelotti in pohvalil edinega strelca špansko obarvanega polfinala.

Mehičan junak in egoist hkrati

Čeprav je Hernandez zasluge za doseženi gol pripisal ekipi, rekoč: »Za zadetek je zaslužno vse moštvo. Res je, jaz sem zadel, a pri tem so vsi igrali svojo vlogo,« kritikam ni ušel. Še zlasti ostro ga je napadel nekdanji zvezdnik Arsenala in Barcelone, danes pa strokovni komentator pri televizijski hiši Sky Sports Thierry Henry. Upokojenega nogometaša je močno zmotilo, da gola ni proslavil z asistentom zadetka Ronaldom. »To je bil Ronaldov zadetek. Portugalec v tistem trenutku ni mogel streljati, zato ni tvegal z morebiti nespametno potezo, temveč je žogo raje podal bolje postavljenemu igralcu. Ni mi bilo všeč, da je Chicharito proslavljal, kot da je osvojil svetovno prvenstvo. Obrni se in gol proslavljaj z Ronaldom. To je vedela celo kamera, ki je bila v tistem trenutku osredotočena prav na Ronalda,« je bil neizprosen Francoz.

(Foto: Reuters)

Oblak znova najboljši mož svoje ekipe

Če je bil pri Realu po mnenju nekaterih za črno ovco označen prav Hernandez, si je ta naziv v taboru nasprotnika prislužil Arda Turan. Turški vezist je v 76. minuti prejel še drugi rumeni karton, Atletico pa je bil tako primoran konec tekme odigrati z desetimi igralci. »Ko sem bil deček, so me naučili, da moraš na tekmi dati vse od sebe. Tudi če nato izgubiš, greš lahko domov zadovoljen. Ko se ekipa trudi tako močno, kot se je tokrat, ni nikakršnih negativnih čustev. Čestitam Realu, igral je zelo dobro in dosegel izvrsten zadetek,« je izpad iz lige prvakov športno prenesel strateg Atletica Diego Simeone.

(Foto: Reuters)

Argentinčev najboljši posameznik na igrišču je bil tudi tokrat vratar. Jan Oblak je z nekaj izvrstnimi obrambami znova dokazal, zakaj se je v teh dneh znašel v središču pozornosti nogometne javnosti in bil na koncu kljub dobljenemu zadetku najbolje ocenjeni igralec aktualnih španskih prvakov. »Seveda ne moremo biti zadovoljni, a tako je pač v nogometu. Ne moreš vselej zmagati. Zdaj nas čaka še šest finalov v prvenstvu. Dvigniti moramo glave in bolje odigrati prvenstvene tekme. Proti Realu smo trpeli, čeprav si tega nismo želeli. Želeli smo zadeti, vendar nam na žalost ni uspelo. Real je izvrstna ekipa z izvrstnimi nogometaši. Zaslužili so si zmago. Želimo jim veliko sreče,« je svoje videnje dogodkov na igrišču pokomentiral Oblak, ki je bil po srečanju za svojo predstavo deležen celo pohval in tolažbe največjega zvezdnika na igrišču Ronalda.

Buffon in Juventus čakala dolgih 12 let

(Foto: Reuters)

Poleg Reala si je polfinale sinoči zagotovil tudi italijanski prvak Juventus. Stara dama je v gosteh pri Monacu zgolj remizirala (0:0), a zaradi doseženega zadetka na prvi tekmi vseeno napredovala. Za Torinčane je to sploh prva uvrstitev med četverico najboljših v Evropi po letu 2003. »Ko sem nazadnje nastopil v polfinalu, sem mislil, da mi na ponovitev dosežka ne bo treba čakati kar 12 let. Pot do sem je bila zelo zahtevna, a zdaj lahko v tem uživamo še toliko bolj,« je dejal najstarejši mož na zelenici in kapetan Juventusa, 37-letni Gianluigi Buffon.

Atraktivni polfinale tako ali drugače

Vsa štiri še preostala moštva lige prvakov bodo za svojega nasprotnika v polfinalu izvedela v petek ob 12. uri, ko bo na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu opravljen žreb. Ne glede na to, kakšna bosta para, je že zdaj jasno, da bosta tekmi postregli z vrhunsko nogometno predstavo. Barcelona, Bayern, Real in Juventus namreč premorejo skupno kar 21 naslovov evropskega prvaka, zelo zgovoren pa je tudi podatek, da bo Real v polfinalu nastopil enaintridesetič, Barcelona tridesetič, Bayern petindvajsetič in Juventus dvaindvajsetič.