Ne smemo mimo dejstva, da bi se na prvenstvu lahko izšlo drugače in bi fantje imeli tri uvrstitve v finale. Sploh Sašo Bertoncelj je imel veliko priložnost, saj so pred njim napake delali mnogi favoriti in je bil v igri tudi za zlato kolajno. Žal je tudi sam naredil napako. Na konju je pogosto tako, da sploh ne veš, kaj je šlo narobe. Počutje je lahko fantastično, nato pa si v trenutku na tleh.

Že pred leti, ko sva bila skupaj z Aljažem tako dobra, sem govoril, da bo šele kasneje čas za realno oceno moči slovenske gimnastike. Še vedno pa smo predobri glede na to, kaj lahko gimnastika v Sloveniji producira s svojimi pogoji, številom trenerjev in tekmovalcev. Ker smo po 16 letih med moškimi prvič ostali brez finalnega nastopa, je to vseeno dobra priložnost, da se ljudje usedejo in razmislijo, ali je mogoče še kaj izboljšati, je treba kaj spremeniti in narediti še uspešnejše. Morali bi se več pogovarjati o tem, ali smo na pravi poti. Tovrstno diskusijo sem vedno malo pogrešal. Upam, da se bodo odgovorni po prvenstvu usedli in ugotovili, ali delajo prav. Verjamem, da bi določene stvari lahko peljali tudi po drugi poti. Žal naju z Aljažem nikoli niso povprašali za mnenje. Vedno sem bil kritičen in mogoče je to tudi razlog.

Treba se je še zavedati, da med dekleti za izjemno Tejo Belak vrhunske telovadke ne stojijo v vrsti. Zdi se mi čudež, da se je po operaciji tako hitro vrnila na vrh. Še pred meseci sem jo gledal, kako se sploh ni mogla odriniti z obeh nog. Če bo svoj potencial želela izkoristiti, pa bo morala garati. Vsak tega ne zmore, manjka pa ji malo. Odločilen je preskok v glavi.

Mitja Petkovšek je vrhunski telovadec.