V Jubu bodo namreč vsako vedro barve Jupol Junior kmalu opremili z zmagovalnimi risbicami maskote Bojana, ki so jih do letošnjega januarja ustvarili otroci in šolarji, vključeni v program Ekošola. Družba Jub, ki že drugo leto zapored uspešno sodeluje s programom Ekošola in s svojimi barvami iz družine Jupol za ustvarjalnost nagrajuje otroke iz ustanov, ki so vključene v projekt Prednovoletni čas, je za letošnje šolsko leto 2014/2015 razpisala poseben natečaj. V njem so malčki in šolarji ustvarjali risbice Bojana, znanega junaka iz istoimenskega risanega filma, ki je prav zaradi svojega čopiča in barvite sporočilnosti že pred leti postal Jubova maskota za barve Jupol Junior.

V natečaju je sodelovalo 59 ustanov s skupno 164 prijavljenimi izdelki. Mladi ustvarjalci so lahko Bojana izdelali v domišljijskem okolju v poljubni tehniki, pri tem pa uporabljali navadne barvice, tempera barvice ali flomastre, izdelali pa so ga lahko tudi v obliki lepljenke ali sestavljanke. Ocenjevanje prispelih umetnin se je na Ekošoli končalo 24. februarja letos, komisija pa je med njimi izbrala šest zmagovalnih, ki bodo krasile embalažo barve Jupol Junior s šestimi različnimi odtenki.

V šestih kategorijah so zmagovalne risbice narisali: Lara Bevk, Vrtec Apače (kategorija vrtci), Ema Por iz OŠ Vide Pregarc,Neža Musar iz OŠ Milana Majcna Šentjanž in Urška Bašelj iz OŠ Starše (v kategoriji osnovne šole, prva, druga in tretja triada), Anastasiya Tsiarenia, Biotehniška šola Maribor (kategorija srednje šole) in Blaž Penko, CEUV Strunjan (posebna kategorija). Jub je prve tri nagrajene ustanove v posameznih kategorijah razveselil z barvami iz družine Jupol, v svojem Design Studiu v Dolu pri Ljubljani pa bo pripravil še razstavo vseh prispelih risbic in za zmagovalne ustanove organiziral posebne ustvarjalne delavnice.