Nogometaši San Marina so na zadnjem treningu pripravili temeljito taktično pripravo. Toda na vadbi pred tekmo niso uigravali posebne postavitve, s katero bi lahko ugnali Slovenijo, ampak so na sredini igrišča tekli dolge sprinte, da so z nogometnimi čevlji dodobra načeli travnato površino v Stožicah. Ta je bila dan pozneje v slabem stanju, k čemur je pripomogel še dež v zadnjih dneh.

Toda San Marinu včeraj ne bi pomagalo niti oranje trave. Odpor gostov je bil prvič preluknjan v deseti minuti, ko je v strnjeno obrambo San Marina zarezala naveza iz italijanske lige. Z dolgo podajo v prostor se je izkazal Valter Birsa (Chievo), žogo pa je sprejel Josip Iličić (Fiorentina), ki je z lahkoto preigral gostujočega vratarja. To je bil drugi gol Iličića v slovenski reprezentanci. Ravno povratnik v izbrano vrsto je bil v prvem polčasu najbolj dejaven. Branilce San Marina je večkrat domiselno preigral in naredil višek, toda žoga ni več hotela v gol, čeprav so s streli poskušali skoraj vsi Slovenci v polju. Še najbližje sta bila Boštjan Cesar in Jasmin Kurtić, ki sta zatresla prečko.

Slovenci so tresli tudi v drugem polčasu, a ne več prečke, temveč mrežo. Začel je Kevin Kampl, ki je bil natančen iz roba kazenskega prostora v 49. minuti. Nogometaš, ki je bil vzgojen v Nemčiji, je pokazal največ čustev med petjem slovenske himne in zadetek posvetil svojim najbližjim, ki so ga spremljali na tribuni. Toda minila ni niti minuta igre, ko je Slovenija znova zadela. Žogo je v sredini kazenskega prostora sprejel Milivoje Novaković, ki bi lahko streljal na gol, a je raje podal do Andraža Strune, ki je zabil prvi gol v slovenski reprezentanci. Ista nogometaša sta se podpisala pod četrti zadetek, le da sta zamenjali vlogi. Novaković je zdaj z 29 goli še bližje Zlatku Zahoviću na vrhu lestvice strelcev v zgodovini slovenske izbrane vrste.

Svoj prvi gol v reprezentanci je dočakal tudi Dejan Lazarević, ki je v hitrem sprintu slalomiral med branilci San Marina. Zadetek je proslavil v družbi celotne reprezentance, saj je odšel do slovenske klopi, kamor so pritekli skoraj vsi igralci iz zelenice. Med njimi ni bilo vratarja Samirja Handanovića, ki je vso tekmo zgolj mirno spremljal dogajanje na drugi strani zelenice. Žoge se je dotaknil le nekajkrat, a v enem od manevrov je brezhibno preigral napadalca San Marina. Večer debitantskih golov v reprezentanci je zaključil Handanovićev dobri prijatelj Branko Ilić, ki je bil natančen po podaji iz kota Birse. Od stare garde v izbrani vrsti tako zadetka ni dosegel le še Mišo Brečko. Končnih 6:0 je tudi najvišja zmaga Slovenije v kvalifikacijah za velika tekmovanja.