Od povsem navadnih kvadratnih in okroglih do majhnih, velikih in še večjih čez vso steno pa vse do takšnih, ki imajo poleg osnovne funkcije še različne druge – ogledalo v sodobni kopalnici naj bo tako estetsko privlačno kot uporabno, da se boste v njem dobro videli.

Velikost, prilagojena prostoru

Veliko naj bo toliko, kot dopušča prostor, sicer boste porušili uravnovešen videz kopalnice. Pravilno izbrano kopalniško ogledalo sega največ do robov umivalnika oziroma omarice z umivalnikom. Ujema naj se s slogom, v katerem je opremljena kopalnica, torej s pohištvom in barvo sten oziroma ploščic. Če kupujete kopalniško pohištvo iz sestava, lahko, če bi radi dosegli enoten videz, izberete zraven še ogledalo.

Z okvirjem ali brez njega

Kopalniško ogledalo brez okvirja je še posebno primerno za sodobno kopalnico, stranske ali zgornje svetilke pa poleg odlične vidnosti poskrbijo tudi za pridih luksuza. Moderni so tudi kovinski in leseni okvirji. In kakšno obliko izbrati? Najpogostejša so oglata in okrogla ogledala, ki najlepše pristajajo k moderni opremi, medtem ko drugačnih oblik v kopalnicah večinoma ne vidimo.

Izberite ogledalo nenavadne oblike

A zakaj ne bi za svojo kopalnico izbrali ogledala, ki je nekaj posebnega? Odločite se za malce drugačno ali celo nenavadno obliko, za ogledalo, ki je lepo in hkrati uporabno, ali pa za najnovejši tehnološki izdelek, ki nam poleg osnovne namembnosti omogoči še gledanje televizije.

Vir: www.arhzine.com