Medtem ko so drage steklene ploščice in plošče iz naravnega kamna sicer mamljive na pogled, pa lahko podoben učinek dosežete s cenejšimi izvedbami. Stene v kuhinji lahko obložite z rustikalnimi elementi, ki jih izdelate sami, saj boste tako najlažje in najhitreje spremenili podobo kuhinjskega prostora. V nadaljevanju smo za vas pripravili nekaj najboljših rešitev!

Iz kamnov za več teksture

Če želite v kuhinjo vnesti nekaj več teksture, so odlična izbira doma narejene stenske obloge iz kamnov. Izberete lahko drobne prodnike ali pa večje kamne, ki ste jih nabrali v naravi – elegantno kamenje z malto namestite na stene, saj tako v kuhinjo dodate organski pridih.

Novo življenje lesenih palet

Enostavno in hitro lahko na primer uporabite stare lesene palete, ki jih preprosto razstavite in razžagajte na enakomerno velike deščice, s katerimi nato obložite stene nad kuhinjsko delovno površino. Palete lahko poljubno prebarvate ali pa jih pustite v prvotnem stanju (priporočljivo je, da jih s premazom zaščitite pred vodo in vlago). V prostoru boste v trenutku pričarali rustikalni pridih.

Ozadje iz steklenih kamenčkov

Za sodobnejši rustikalen značaj stene okrasite s steklenimi kamenčki. Dekorativne kamenčke iz stekla različnih barv in oblik lahko kupite v številnih trgovinah, na izbrana mesta pa jih pritrdite z lepilom. Kupite lahko celo samolepilne steklene kamenčke, zaradi česar je vgradnja še lažja.

Mreža iz žice kot okrasni element

Poleg kamnov lahko uporabite tudi rustikalno mrežo iz žice, ki jo na podeželju uporabljajo za ograjevanje kokošnjakov in podobno. Mrežo namestite neposredno na zid ali jo napnite v lesen okvir, nanjo pa obesite dekorativne predmete. Takšno stensko oblogo, ki ima zgolj okrasno funkcije, namestite denimo ob jedilni kot.

Vsestranska juta

Vsi, ki imate radi rustikalni stil, verjetno naravnost obožujete juto. Ta material iz rastlinskih vlaken je namreč zelo vsestranski, na njem pa so lahko odtisnjeni različni motivi. Priporočamo vam, da izberete juto primerne velikosti, na kateri je v starinskem slogu odtisnjen kuharski recept.

Vir: www.homedit.com