»Moj trener v ekipi evropskega pokala je Miha Verdnik. Kot njegov pomočnik in serviser mi pomaga še Rok Šalej. Moj zadnji klubski trener je bil Slavko Zupanc, še pred njim pa Matjaž Peneš,« je Hrobat uvodoma naštel imena, ki so najbolj zaslužna za to, da si je pri 20 letih priboril naziv mladinskega svetovnega prvaka.

Kakšen je bil občutek tekmovati med največjimi mojstri na svetu?

Prva izkušnja svetovnega pokala je bila res ogromna. Finale svetovnega pokala je velika stvar. Občudujem vse organizacijske podrobnosti, ki so bile doslej zame nepredstavljive.

Debi pa je bil krajši, kot ste si želeli, mar ne?

Vsekakor sem si želel priti do cilja. Toda ne za vsako ceno. Želel sem si biti hiter, zato sem od starta naprej napadel. Upam, da se bo prihodnjič napad obrestoval.

Kakšni so vaši načrti v bližnji prihodnosti?

V spomladanskem delu letošnje sezone imamo napovedanih veliko treningov in testiranj, ki so seveda zelo pomembna. Prihodnje leto si želim izboljšati startno številko v evropskem pokalu in v njem potem tudi dobro nastopati.

Kdaj vas bomo lahko znova videli na finalu svetovnega pokala?

Upam, da čim prej. Morda že prihodnje leto, saj bom na mladinskem svetovnem prvenstvu nastopil še enkrat.

Ste vsestranski smučar ali ste bolj specialist za posamezno disciplino?

Treniram vse discipline. V letošnji sezoni sem sicer boljše rezultate dosegal v hitrih disciplinah. Toda morda se bo v prihodnosti tudi kaj spremenilo.

Kakšne so želje na današnji ekipni tekmi?

Da bi čim bolj uživali in napadali od starta do cilja.

Ukvarjate se z dragim športom. Je težko finančno slediti potrebam napredka?

Teden v Meribelu je prva moja letošnja tekma, ki je ni bilo treba plačati. Veliko denarja je bilo treba dati iz svojega žepa. Sam pravim, da dokler je volja, je tudi pot.

Od kod črpate finančna sredstva?

Najbolj so mi pomagali glavni sponzor Petrol in nekateri drugi donatorji. Ni pa šlo brez dodatkov iz svojega žepa. Koliko? To najbolj ve moj oče, a zneski so visoki.