Po trditvah El Paisa je bila ena izmed hujših posledic, ki jih je Alonso utrpel v nesreči, ko je v ovinku izgubil nadzor nad svojim vozilom in trčil v ogrado, močan pretres možganov in huda izguba spomina. Časnik tako trdi, da je dirkač McLarna v določenem trenutku mislil, da živi v letu 1995, sam pa da je star 13 let. »Sem Fernando, tekmujem v gokartu in nekega dne želim postati voznik formule 1,« naj bi ob progi prisotnemu zdravniškemu osebju dejal 33-letnik.

El Pais tudi piše, da je Alonso rabil kar teden dni, da se je lahko ponovno spomnil zadnjih 20 let življenja. Med drugim naj bi pozabil tako svoj debi za moštvo Minardi leta 2001, svoja dva naslova svetovnega prvaka z Renaultom kot tudi svoj nedavni prestop iz Ferrarija v McLaren.

Pri McLarnu so sicer ves čas trdili, da njihov dirkač v nesreči ni bil resneje poškodovan, a so številni v to močno podvomili, potem ko so Angleži naznanili, da bo na uvodni dirki sezone v Melbournu namesto Alonsa za volan bolida sedel testni voznik Kevin Magnussen.