Kot je na novinarski konferenci sporočilo vodstvo rokometnega kluba iz mesta ob Savinji, so v zadnjem letu beležili pozitivne učinke na vseh področjih, med drugim tudi 19-odstotnem povečanju obiska, kot tudi rezultatih poslovanja in vse večjemu zanimanju mladih rokometašev za klub. »Klub je stabilen in deluje odgovorno, transparentno, z vsemi deležniki imamo vse dogovorjeno, tako da vse poteka po načrtih ter dogovorih,« je za spletno stran kluba zatrdil predsednik Celjanov Bojan Cizej.

»Za sedanjost in prihodnost celjskega rokometa se ni bati«

Zaključek večletne sanacije v klubu je predviden za naslednjo sezono, ob tem pa v vodstvu dodajajo, da bi si v svoje vrste želeli pripeljati tudi kakšnega zvezdnika, vendar bo njihova strategija ne glede na to ostala razvojno naravnana.

»Naš klub na vseh področjih deluje sistematično in iz leta v leto poizkušamo našo organizacijo nadgrajevati. Enako smo storili v tej sezoni, ko smo kljub izostanku osmine finala beležili rast na vseh segmentih v primerjavi s prejšnjimi sezonami. Vse to je plod trdega dela, ki ga moramo nadaljevati, nadgrajevati in gledalcem ponujati še več, tako da izzivov vsekakor ne manjka. Za sedanjost in prihodnost celjskega rokometa se ni bati. Klub deluje že skoraj 70 let in naša naloga je, da ne le, da ne ogrozimo delovanja, temveč ga moramo ves čas plemeniti. Vsi, ki so v Celju ali prihajajo k nam, vedo, kaj jim lahko ponudimo. To so idealni pogoji za razvoj, bivanje, kot tudi tekmovalno zahtevnost, da lahko kot igralci ali trenerji napredujejo,« je na novinarski konferenci poudaril direktor kluba Gregor Planteu.

Celjani so sicer še sporočili, da so podaljšali sodelovanje s sedanjim trenerjem Brankom Tamšetom za dodatni dve sezoni, kar pomeni, da bo moštvo vodil vse do leta 2018. »Lahko rečem, da bom še naprej delal maksimalno, vsak trening je pomemben. Vemo, da je naša ekipa zelo mlada in nadaljevali bomo z vizijo, ki jo imamo. Za tem stojimo in želim delati s temi igralci, zato sem vesel, da imajo vsi po vrsti približno tako dolge pogodbe, kot je moja, oziroma še daljše. Pripeljati jih moramo še na višji nivo, kar bo tudi nam dalo rezultate,« je povedal Tamše, ki bo v prihodnosti lahko računal tudi na enega najbolj talentiranih igralcev v Evropi, Blaža Janca. Osemnajstletnik je namreč s celjskim kolektivom predhodno podpisal nov štiriletni dogovor.