Slovenski prvak, ki je na dosedanjih osmih tekmah v skupini C premagal zgolj nemški Rhein-Neckar Löwen in Čehovske medvede, se želi na zadnjih dveh tekmah prikazati v kar najlepši luči. Prvič se mu bo priložnost za to ponudila v nedeljo, ko bo gostoval pri izjemno močnemu madžarskemu predstavniku Vezspremu, ki svojo moč dokazuje že v skupinskem delu, saj je na osmih tekmah premoč priznal le proti nemškemu tekmecu iz Mannheima, pred zadnjima dvema tekmama pa ima pred drugouvrščenim Vardarjem tri točke prednosti.

»V tem trenutku je celjska ekipa v dobrem stanju. Z izjemo igralcev, ki okrevajo po poškodbah in nekaterih, ki jih je v zadnjih dneh napadla viroza. Do zdaj sta težave z njo imela Ivan Sliškovič in Blaž Janc. Upam, da bo ostalo pri tem. Zavedamo se, da v nedeljo odhajamo v nabito polno dvorano v Veszpremu, k tekmecu, ki cilja na sam vrh lige prvakov. Veszprem je ekipa, ki na vsaki tekmi želi zmagati, zmleti tekmeca. To je slog igre, ki ga tudi sam zagovarjam, torej brez popuščanja in kalkulacij,« je dejal trener ekipe iz mesta ob Savinji Branko Tamše, ki se veseli prve mednarodne preizkušnje po dvomesečnem premoru.

Na Madžarsko po dodatne izkušnje

Strateg Celjanov sicer pričakuje izjemno zahtevno tekmo, saj Madžarom v moštvu ne manjka vrhunskih rokometašev. Zvezdniško zasedbo sicer poleg občasnega slovenskega reprezentanta Gašperja Marguča sestavljajo še štirje nekdanji člani celjske zasedbe , in sicer Mirko Alilović, Renato Sulić, Mate Lekai in Mirsad Terzić.

»Želimo prikazati vse naše sposobnosti, hkrati pa nadaljevati tam, kjer smo pred odmorom ostali. V Veszpremu bomo videli, kje smo. Pripravili se bomo dobro in upam, da bomo tekmo odigrali v čim bolj polni postavi. Na tej tekmi lahko veliko dobimo, čeprav na lestvici ne moremo napredovati. Gremo po dodatno izkušnjo, točki bi bili lepa spodbuda. Veszprem lahko z zmago nad Celjem potrdi prvo mesto v skupini, zavoljo tega bo igral brez kančka podcenjevanja. Naše zamisli moramo čim bolj udejanjiti na igrišču. Če bomo v tem uspešni, potem bo tekma z rezultatskega vidika zelo zanimiva,« je še dejal Tamše.

Madžarsko-slovenski klubski dvoboj se bo v nedeljo, 15. februarja, pričel ob 18.45.