Nastopile so še tri Slovenke. Vanja Brodnik je osvojila 16. mesto (+3,24), Ana Bucik je bila 23. (+5,60), Ilka Štuhec pa je odstopila že v superveleslalomskem nastopu.

Fenningerjeva v slalomu presenetljivo ni zapravila prednosti

Tina Maze je bila druga že po superveleslalomu. Pred slalomom je imela 45 stotink zaostanka za Avstrijko Anno Fenninger, branilko velikega kristalnega globusa in njeno največjo tekmico za letošnji globus. Tretji sta bili Švicarka Dominique Gisin in Avstrijka Nicole Hosp (+0,59). Zettelova je vodila na slalomu tudi še pred nastopom zadnjih dveh tekmovalk v boju za vrh, saj je Gisinova nazadovala (6.), Hospova pa ni prišla do cilja.

Aktualna svetovna prvakinja v kombinaciji Mazejeva je začela odločno, ima imela 49, 58 in na koncu 67 stotink prednosti pred Zettlovo. Slednja je veliko boljša slalomistka od Fenningerjeve, zato je že kazalo na zmago Črnjanke. Toda Fenningerjeva je bila v zgornjem delu še hitrejša in je šele v ciljnem delu izgubljala prednost, ciljno črto pa je prečkala z 39 stotinkami zaostanka za nepričakovano zmago, enajsto v karieri.

Mazejeva kljub zmanjšanju prednosti vseeno zadovoljna

V skupnem seštevku svetovnega pokala ima Mazejeva zdaj 1065 točk, Fenningerjeva pa zaostaja le še 64 točk in obeta se hud boj za veliki kristalni globus, ki se bo nadaljeval že jutri, ko bodo v Banskem poskusili izpeljati odpadli petkov superveleslalom.

Čeprav je verjetno pričakovala, da bo danes spet nekoliko povečala prednost, je bila Mazejeva tudi z današnjem drugim mestom zelo zadovoljna. "V bistvu sem v cilju slaloma začutila veliko olajšanje. Bila sem vesela, ko sem prevzela vodstvo, vedela sem, da sem svoje delo opravila solidno. Res je, da bi se dalo še bolje smučati, a nisem želela tvegati preveč. Zato sem smučala nekoliko bolj zadržano, ampak vseeno mislim, da je to super rezultat, sploh po tem, kar se je dogajalo v Mariboru," je dejala Mazejeva, ki je prejšnji konec tedna v štajerski prestolnici dvakrat odstopila.

»Proga je res grozna«

Nekaj težav je imela že v superveleslalomu, ki ga je večkrat znova ustavila megla. "Zgoraj se nisem znašla, proga je res grozna, hvala bogu, da se je vsaj videlo, ker v slabi vidljivosti po taki progi smučati res ni prijetno. Zdi se mi, da je bila tekma precej na meji, spuščati se dol v megli, poleg tega spet vse te prestavitve, dva dni čakanja ... Vse skupaj je bilo še težje. Za mano je težek dan, a uspešen," je povedala Korošica.

Dekleta so si na startu čas krajšala po svoje, Mazejeva je bila ena od pobudnic kepanja, nihče pa si ni želel nove odpovedi. "Zgoraj sem imela čudne občutke ob vsem tem čakanju. Zagrabile so me misli, da spet ne bo nič, potem vidiš meglo, ki se premika in si znova zbran ... Vse to te potem precej 'skuri'," je povedala Mazejeva.

V Mariboru si je naložila dodatno breme, a ne bo popuščala

Dobro se zaveda, da bo boj s Fenningerjevo težak vse do konca, sploh po odstopih v Mariboru. "Še vedno bom šla tekmo za tekmo, bo pa težek boj do konca sezone. Tega sem se še dodatno zavedla v Mariboru, si dodala nekaj dodatnega bremena, ampak mislim, da sem sposobna dobro izpeljati take težke tekme in bom pozitivna do konca ter držala to 'špuro', ki sem si jo zadala," je dejala slovenska smučarka.

Jutrišnji superveleslalom je na sporedu za 10. uro, Črnjanka pa se nadeja, da bo šlo tokrat brez čakanja. "Za superveleslalom jutri pričakujem podobno kot danes, si pa ne želim preveč čakanja na tekmo. S tem, ko sem se danes spustila dol, verjamem, da mi bo lažje," je zaključila Mazejeva.