Superveleslalomska tekma, načrtovana za danes, zares nima sreče. Na spored v Bolgariji so jo dodali naknadno, kot nadomestilo za odpadlo preizkušnjo v Bad Kleinkircheimu, a tudi na drugem prizorišču je niso mogli izvesti.

Brez nastopa so tako ostale tudi najboljša slovenska alpska smučarka Tina Maze in njeni reprezentančni kolegici Ilka Štuhec in Ana Bucik. Organizatorji so morali večkrat za pol ure prestavljati začetek tekme, saj je bila zaradi megle vidljivost na nekaterih mestih zelo slaba. Nazadnje pa so obupali, megla se ni razredčila ali dvignila in tekmo so morali odpovedati.

Po prvotno predvidenem načrtu bodo v soboto v Banskem ob 10.15 izvedli superveleslalom, tekmovalni konec tedna v Bolgariji pa bodo sklenili v nedeljo, ko sledi še alpska kombinacija s superveleslalomom ob 9. in slalomom ob 12. uri. A vremenska napoved ni prav obetavna, vreme, s kakršnim je bolgarsko zimskošportno središče postreglo danes, naj bi se nadaljevalo tudi konec tedna.

Za Tino Maze so tekme v Bolgariji pomembne, saj se je v zadnjem času njena prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala precej stopila. Dvojni odstop v Mariboru je nazadnje pomenil, da je na treh zadnjih tekmah zbrala le 13 točk in prednost pred najhujšo tekmico, Avstrijko Anno Fenninger, se je s 331 stopila na 84 točk.

Mazejeva namesto tekme opravila slalomski trening

Črnjanka je po odpovedi superveleslaloma pojasnila, da današnja izvedba tekma zares ni bila mogoča. "Bila je slaba vidljivost, ni se videlo, spreminjalo se je ... težko bi bilo izvesti tekmo," je dejala Mazejeva. Slovenska smučarka je nato po odpadli tekmi opravila še slalomski trening, sicer tudi v precej slabih razmerah, a je bila vseeno zadovoljna: "Zelo mehko je, dežuje in ni bilo nič posebnega. Smo pa naredili dve vožnji. Proga je 'ful' lepa, razen dveh vratc, ki so ju morali obdelati. Res lepa podlaga in upam, da nam bo vreme naklonjeno."

O nadaljnjem tekmovalnem sporedu bodo sicer odločali danes zvečer na sestanku ekip. Nekateri trenerji namreč menijo, da je proga zaradi vožnje snežnih teptalnikov po njej preveč uničena in na nekaterih mestih prenevarna. Kot so prireditelji povedali na sestanku ekip, razmišljajo o tem, da bi današnjo odpadlo tekmo nadomestili v nedeljo ali ponedeljek, se pa zavedajo, da vremenska napoved ni ugodna. Urnik za soboto je zaenkrat nespremenjen.