Do srebra sta z zaostankom 8,17 sekunde pritekli Švedinji Ida Ingermarsdotter in Stina Nilsson, do brona pa Poljakinji Justyna Kowalczyk in Sylwia Jaskowiec, zaostali sta 8,48 sekunde.

Slovenki sta že z uvrstitvijo v finale izpolnili cilj. V njem je Višnarjeva začela dobro in predala na petem mestu, Razingerjeva pa je držala stik s skupino, do predaje izgubila nekaj mest, a jih je znova pridobil Višnarjeva. V zadnji predaji je tekla mlajša od obeh, Razingerjeva, ki je na ciljni ravnini prehitel Finko in osvojila končno deveto mesto.

"Že v polfinalu sva super odtekli, dobro sem se počutila, imela sem res dober dan. Vedela sem, da sem v dobri formi. Kar hitro sem začela in držala hitrost čez vse teke. Obe sva bili danes zelo razpoloženi, vesela sem, da sva prišli v finale, kar je dober rezultat za ekipo. Nika je super odtekla, to je za njo zelo spodbudno. Teči v finalu na tako veliki tekmi ji bo dalo veliko motivacije za naprej. Malo je sicer grenkega priokusa, ker bi z Vesno Fabjan in Alenko Čebašek lahko imeli boljšo ekipo, a je bolezen bila močnejša," je povedala Višnarjeva.

Naslednja priložnost za Višnarjevo bo bržkone le še štafetno tekmovanje, a ne izključuje torkove tekme na 10 km: "Jutri sem bomo odločili, ali bom tekmovala na distanci, v vsakem primeru pa bomo s štafeto poizkusile odteči, kar smo sposobne."

V ponedeljek je v Falunu prost dan, v torek pa je na sporedu 10-kilometrska tekma v prostem slogu s posamičnim startom. Od Slovenk bo zagotovo nastopila Lea Einfalt, za katero je omenjena disciplina glavna na tem prvenstvu.