Če so pri ekipi McLarna in njenemu dobavitelju motorjev Hondi še pred dobrim tednom dni obljubljali, da bodo največje težave do pričetka testiranj na Circuit de Catalunya odpravili, so se danes bržkone znašli v hudi zadregi. Njihov dirkalnik, za volanom katerega je sedel Jenson Button, je namreč zmogel vsega 21 krogov, dokler se ni bil primoran ustaviti ob progi.

Predčasni konec današnjih testiranj je zakrivil okvarjen ventil na generatorju elektromotorja, ki ga bodo morali pri McLarnu zamenjati. »Če se želimo izogniti vnovični okvari, bomo morali komponento na novo oblikovati. Na žalost jo bomo dobili šele v soboto, kar pomeni, da se bomo na petkovih testiranjih najverjetneje soočili z identično težavo,« ni bil nič kaj optimističen predstavnik Honde Jasuhisa Arai.

Upoštevajoč današnjih 21 odpeljanih krogov Buttna v Barceloni in predhodnih petdnevnih testiranj v Jerezu so pri McLarnu do sedaj z novim dirkalnikom opravili natančno 100 krogov, kar je precej manj od preostale konkurence. Za primerjavo, Nico Rosberg je s svojim Mercedesom letos v Jerezu zgolj na prvi dan testiranj odpeljal kar 157 krogov.