Druga je bila Slovakinja Veronika Velez Zuzulova (+1,03), tretja pa Čehinja Šarka Strachova (+1,05).

V finale se ni uvrstila nobena izmed preostalih petih Slovenk. Ana Bucik je končala na 41. mestu, Eli Plut na 45., Saša Brezovšek na 49., Katarina Lavtar in Tina Robnik pa sta odstopili. Dan prej je bila po odstopu Mazejeve na prvi progi Ana Drev edina slovenska finalistka, vendar drugega veleslaloma ni končala. Na dvodnevnem domačem tekmovanju tako Slovenke niso osvojile nobene točke za svetovni pokal.

»Ne vem, kdaj sem nazadnje imela toliko smole«

»Nastopila sem nekoliko previdneje po sobotnem veleslalomskem odstopu. Nisem vas želela ponovno razočarati in hvala, da ste se znova zbrali v tako velikem številu,« je gledalcem po prvi vožnji sporočila Mazejeva, takoj po finalu je dodala: »Ne vem, kdaj sem nazadnje imela toliko smole. Nisem bila pri stvari, ta teden mi ni šlo nič, kot bi moralo iti. Žal pridejo taki dnevi, trudila sem se, žal mi je tudi zaradi navijačev, pa tudi zame, ker se zavedam, da so bile to pomembne točke. Zdaj se bo treba pobrati, en tak vikend ni tragedija, je pa gotovo dobro opozorilo in upam, da se zberem za naslednje tekme.«

V zadnjih dneh pred tekmo se je pripravljala v Trbižu, proga na Mariborskem Pohorju je bila zaradi visokih temperatur zaprta. »Tu je bilo veliko dejavnikov, ki so mi oteževali vse skupaj. Nisem se najboljše znašla, zato sem naredila dvakrat ničlo. Težko je dirkati v takšnih okoliščinah, ko si želiš, pa ne moreš ali pa si želiš preveč, kot si v tem trenutku sposoben, pa potem delaš napake. To se mi je zgodilo zdaj dvakrat, ni mi 'fajn', ampak je treba iti naprej in se znova zbrati,« je povedala slovenska športnica leta.

Massi: preveč stvari jo moti in izgubi koncentracijo

Korošica ni mogla mimo lepega vzdušja, ki so ji ga tudi tokrat pripravili domači navijači ob progi, pa tudi v samem centru mesta, kjer se jih je obakrat na žrebanju številk zbralo po 3000, v ciljni ravnini pa v dveh dneh blizu 30.000. »Gledalci so bili super, po njihovem mnenju ne bi bilo treba, da bi prenehala s smučanjem, a zaenkrat sem še tu. Želim odpeljati svojo pot do konca, optimalno kar se da, in osvojiti ta globus,« je še dejala Mazejeva, ki ostaja vodilna v skupnem seštevku pokala.

S predstavo svoje varovanke po pričakovanjih ni bil zadovoljen niti vodja ekipe Team to aMaze Andrea Massi. »Izkupiček je nula, to je moja ocena, nula. Šlo je za pomanjkanje koncentracije, preveč velikih motečih faktorjev, podobnih, kot jih je imela v Söldnu. Ona že ve, kateri so in naj sama zdaj o tem razmišlja. Preveč stvari jo moti in izgubi koncentracijo,« je v prvi oceni po dveh ničlah dejal Massi.

Anna Fenninger močno znižala zaostanek za Mazejevo

S tem je veliko izgubila tudi v boju za veliki kristalni globus. Avstrijka Anna Fenninger, branilka globusa in sobotna veleslalomska zmagovalka, v slalomu sicer ne nastopa, prav v Mariboru pa je še bolj znižala zaostanek v skupnem seštevku pokala. Za vodilno Mazejevo zaostaja le še za 84 točk, na tretjem mestu pa je Shiffrinova, ki ima 235 točk zaostanka. Shiffrinova je osem dni po slalomski zmagi na domačem SP prevzela tudi slalomsko vodstvo v pokalu pred Švedinjo Frido Hansdotter, ki po devetem mestu zaostaja trideset točk, Mazejeva pa je ostala tretja (+105).

Tekmovanje je s svojo znamenito slovensko zastavo spremljal predsednik države Borut Pahor, ki pa je prišel še pred startom prve vožnje in s tem preprečil, da bi morebiti spremljal nastop Tine Maze zgolj v posnetku. Dan prej je slovenski premier Miro Cerar prišel šele na drugo vožnjo veleslaloma, na kateri pa Mazejeva zaradi odstopa na prvi progi ni nastopila.