Kakšni so občutki po tem, ko ste uradno postali igralec Miami Heat?

Fenomenalni, saj sem dobil tisto, kar sem hotel. Vsi vemo, kakšna je bila v letošnji sezoni moja situacija pri Phoenixu. Ne glede na to pa mi bosta klub in mesto ostala za vedno pri srcu. Pet let sem bil del organizacije, ki mi je dala veliko, za kar se jim zahvaljujem, kot tudi navijačem, ki so me vzeli za svojega. Razmere so privedle do tega, da sem moral obrniti nov list v življenju. Zelo sem ponosen, da bom nosil dres Miamija. Imamo kakovostno ekipo ter odličnega predsednika Pata Rileyja. Vemo, kakšna moštva je v preteklosti že sestavil, in tudi to je igralo vlogo pri moji odločitvi.

Ste poleti po prihodu Thomasa začutili, da se bo vaša vloga pri Phoenixu spremenila?

Na začetku sem upal, da se bo situacija odvila pozitivno. A se ni. Stvari so se počasi začele nabirati. Moja vloga je bila precej drugačna kot sezono poprej. Večino časa sem stal v kotu igrišča. Nisem mogel dopustiti, da se vse, kar sem zgradil v sedmih letih v ligi NBA, poruši.

Ste nekdanjemu trenerju Jeffu Hornacku izrazili svoje nezadovoljstvo?

Večkrat. Imela sva tudi tri sestanke. Razumel me je in mi povedal, da bodo stvari šle na bolje. A so se nato odvile, kot so se.

Kdaj ste se nato odločili, da je Miami za vas najboljša izbira?

V zadnjem tednu. Pogledal sem ekipe in premišljeval, kje bi mi bilo najbolje. Izbral sem Miami. Svoje želje sem nato predal vodstvu Phoenixa. Izredno sem jim hvaležen, da so to spoštovali in na koncu koncev tudi dobili nekaj v zameno.

Omenili ste Pata Rileyja. Zagotovo je lep občutek, ko si vas je tako veliko ime v svetu košarke močno želelo v svojem moštvu.

Kariera Pata Rileyja govori sama zase. Bil je odličen igralec, trener in sedaj predsednik. V različnih vlogah je osvojil kar devet šampionskih prstanov, kar je neverjetno. Je zmagovalec in dela vse, da bi svoje moštvo popeljal do naslova prvaka. Podobne motive in cilje imam tudi sam. Verjamem, da lahko v novem okolju še napredujem in da se lahko borimo tudi za sam vrh.

V Phoenixu ste se z družino počutili dobro. Prav zato mesta v Arizoni verjetno ni bilo najlažje zapustiti.

Ne, ampak to je posel. Moja naloga je, da ga opravljam profesionalno. Ko zamenjaš klub, ni nikoli lahko. Rabil bom nekaj časa, da se navadim na novo okolje in spoznam nove soigralce. Sočasno pa sem zadovoljen, da bom slačilnico delil s takimi imeni, kot so Dwyane Wade, Chris Bosh in Udonis Haslem, ki so v karieri osvojili že ogromno in se lahko od njih samo učim.

Strokovnjaki po vašem prihodu Miamiju napovedujejo lepšo prihodnost in vas že v letošnji sezoni vidijo celo kot kandidate za uvrstitev v finale. Kakšno je vaše mnenje?

Imamo dobro ekipo in prepričan sem, da se lahko borimo za najvišja mesta. Izjav strokovnjakov ne bi rad komentiral. Sem dovolj samozavesten in verjamem tako v svoje sposobnosti kot sposobnosti novih soigralcev. Bomo pa morali kakovost dokazati na parketu.

Ste že govorili z novim trenerjem Erikom Spoelstro?

Še ne. V navezi sem bil le s Patom Rileyjem, s katerim sva si izmenjavala elektronska sporočila. Sicer me je tudi poklical, a sem bil v tistem trenutku ravno na zadnjem treningu Phoenixa, nato pa se zaradi časovne razlike nisva več ujela. Za vse bo dovolj časa, ko prispem v Miami.

Zagotovo pa ste dobili zagotovila, da boste vodili igro Miamija?

Zato so me pripeljali in to je bila moja želja.

Na koncu so se stvari razpletle tako, da odhaja v Miami tudi vaš brat Zoran. Tudi to vam je bilo zagotovo všeč.

Sprva nisem vedel, da bo temu tako, a sem bil s tem seveda zadovoljen. Bomo videli, ali bo sedaj dobil več priložnosti za igro.

Po vsem skupaj sodeč bo Florida vaš dom tudi v prihodnjih letih?

Miami sem izbral, ker menim, da gre v pravo smer, da je moštvo kakovostno in da bo tako tudi v prihodnjih letih. Želim si, da bo moja prihodnost v Miamiju, in na tem bom tudi trdo delal.