Ekipa Velenja je na uvodni tekmi skupinskega dela evropskega pokala EHF v gosteh pri Hamburgu pokazala všečno predstavo, a na koncu le morala priznati premoč favoriziranemu domačinu 33:28 (15:14). In čeprav se jim tokratna generalka pred sobotno tekmo v Škofji Loki ni najbolje posrečila, zasedba trenerja Ivana Vajdla proti Haslumu verjame v uspeh.

»V soboto nas čaka zelo zahtevna tekma, a razmišljamo zgolj o zmagi. Le ta nas pelje do četrtfinala, kar je nenazadnje tudi naš cilj. Haslum je na prvi tekmi izgubil proti švicarski ekipi Pfadi Winterthur, a to ne pomeni, da je pred nami lahka tekma. Norveška zasedba bo skušala popraviti slab vtis in osvojiti Velenje, a verjamem, da se moji izbranci tega zavedajo in da bomo 100-odstotno osredotočeni na tekmo,« je na novinarski konferenci dejal strateg os Vajdl, ki ima nekaj manjših težav s poškodovanimi igralci, zaradi bolezni pa je najbolj vprašljiv nastop Marka Dujmovića.

Velenjčani priznavajo, da prav veliko informacij o skandinavskih gostih sicer nimajo, a poudarjajo, da bodo do sobotnega obračuna že precej bolje obveščeni, saj bodo dobili nekatere posnetke tekmeca iz zadnjih srečanj na mednarodnem in domačem prizorišču. Vseeno pa zelo dobro vedo, da sta glavni orožji Hasluma hitri protinapadi in obramba 6-0, dodatno pozornost pa bodo namenili tudi Erlendu Mamelundu. Tridesetletni in skoraj dva metra visoki norveški reprezentant je prvi zvezdnik svojega moštva, prav tako pa se lahko pohvali z zelo bogatimi izkušnjami, saj je med drugim branil barve Köbenhavna, Montpellierja in Flensburga.