Srebro v ženski konkurenci je osvojila domačinka Stina Nilsson, bron pa olimpijska prvakinja Maiken Caspersen Falla. Edina tekmovalka v finalu, ki ni bila iz Skandinavije je bila Poljakinja Justyna Kowalczyk, najhitrejša v kvalifikacijah, ki je na koncu osvojila četrto mesto.

Za Northugom sta končala Kanadčan Alex Harvey na drugem in Ola Vigen Hattestad na tretjem mestu.

Anamarija Lampič je osvojila 37. mesto, Nika Razinger pa 42. mesto ter sta tekmovanje zaključili v kvalifikacijah. Slovencev v moški konkurenci ni bilo na startu.

Bjoergnova za seboj pustila legendarnega Daehlieja

Bjoergnova je naslov svetovne prvakinje osvojila tretjič zapored. To je že njena 30 medalja na SP in OI, za seboj je z današnjo zmago pustila legendarnega rojaka Bjoerna Daehlieja, ki je zbral eno manj. Na SP je bila zlata že 13-krat, do rekordne Rusinje Jelene Vaelbe jo loči le še ena. Daehlija je prehitel tudi Northug. Ta je zdaj sam na vrhu lestvice po številu zlatih medalj na nordijskih SP med moškimi. Northug jih ima po novem 10.

Višnarjevo boljše ubrstitve stale smuči

"Zagotovo sem zelo razočarana. Bila sem odločena, da bo to danes moja najboljša tekma, da pokažem tisto, kar znam. Žal v polfinalu nisem imela smuči, ki bi mi dale to možnost, da pokažem, kar sem v četrtfinalu. Na startu sem se odločila, napadla prvo mesto, na klancu pa videla, da s smučmi nekaj ni v redu. Proti takim tekmovalkam je težko iti zraven, če oprijem ni konkurenčen," je razočarano dejala Višnarjeva, ki v prvi izjavi po četrtfinalu ni mogla zadržati solza.

"Ne vem, zakaj je do tega prišlo, to bomo skupaj analizirali. Zame je tekma izgubljena. Težko bom šla skozi to, ravno zato, ker sem se res dobro počutila in sem imela energijo. Mislim, da danes ni bila pri meni težava," je razložila slovenska smučarska tekačica, za konec pa dodala: "Vem, česa sem sposobna, tudi verjamem vase. Pokazala sem, kaj znam v četrtfinalu, ki mi ni vzel moči. Danes sem bila odločena, da pridem v finale in mislim, da bi mi lahko uspelo."