Mlada maroška barska plesalke Karima El Marough, znana kot Ruby, je zaradi svojega odnosa z Berlusconijem v središču afere, povezane s prostitucijo, zabavami "bunga bunga" in zlorabo položaja.

Na prvi stopnji je bil Berlusconi zaradi spolnih odnosov s tedaj mladoletno prostitutko in zlorabe pooblastil, ko je skušal doseči, da jo policija izpusti iz zapora, obsojen na sedemletno zaporno kazen in dosmrtno prepoved opravljanja javnih funkcij. A julija lani ga je prizivno sodišče presenetljivo oprostilo krivde. Marca naj bi o primeru na tretji stopnji odločilo še kasacijsko sodišče.

Podkupljene priče predvsem dekleta z »bunga bunga« zabav

Tožilstvo pa je vmes sprožilo novo preiskavo, ker naj bi Berlusconi podkupil priče, da so na sodišču lažno pričale. Pri pričah gre predvsem za dekleta, ki so v preteklosti sodelovala na omenjenih zabavah v njegovi milanski rezidenci.

Milansko tožilstvo je v torek izvedlo hišne preiskave pri okoli 20 dekletih. Kot so pojasnili danes, jim Berlusconi še kar plačuje življenje, s čimer jih sistematično podkupuje, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Še v preteklih mesecih je danes 22-letna Maročanka Ruby od Berlusconija dobila najmanj 15.000 evrov v gotovini. Poleg tega uživa precej razkošno življenje, ki ne ustreza dohodkom, prijavljenim davčni upravi.

Tako je npr. za devetdnevni dopust na Maldivih plačala kar 60.000 evrov. Prav tako je velike vsote denarja namenila za zabave in draga oblačila, pojasnjujejo preiskovalci.

Reden denar okoli dvajset dekletom

A ne le Rubi, tudi ostalih okoli 20 deklet, ki naj bi sodelovala na Berlusconijevih zabavah "bunga bunga", naj bi redno dobivala denar od nekdanjega premierja. Nekatere naj bi brezplačno bivale v stanovanjih, ki so v lasti Berlusconijevih podjetij v Milanu. S tem naj bi Berlusconi sistematično podkupoval priče v primeru Ruby, opozarja tožilstvo.

Preiskava naj bi se zdaj bližala koncu, že kmalu pa naj bi sledila obtožnica, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Pod preiskavo je skupno 45 oseb, med njimi sta tudi Berlusconijeva odvetnika Niccolo Ghedini in Piero Longo ter številne priče iz sodnega procesa v primeru Ruby.