Tajec se je z nekaj manj kot milijardo evrov vredno ponudbo želel polastiti 50 odstotkov kluba s San Sira, a naletel na negativen odgovor njegovega predsednika Silvia Berlusconija. A kot danes poroča italijanski finančni časnik Il Sole 24 Ore, pa to še zdaleč ne pomeni, da Berlusconi viha nos nad tujim kapitalom, saj obstaja zelo velika verjetnost, da klub pristane v rokah kitajskega milijarderja Vanga Džianlina.

Novinar časnika Il Sole 24 Ore Marco Belinazzo danes v članku navaja, da je bila ponudba Tajca zavrnjena izključno zaradi prenizke ponudbe, saj Berlusconi vrednost Milana ocenjuje na kar milijardo evrov in pol in ne »zgolj« na 970 milijonov evrov. Belinazzo obenem še piše, da je prodaja Milana Vangu vse prej kot malo verjetna, saj bi klub z njegovim kapitalom lahko financiral izgradnjo novega stadiona.

»Prihod podjetja Wang Group in Vanga Džianlina se sklada s klubskim projektom izgradnje novega stadiona. Želja Berlusconija je prodati manjši delež kluba, s čimer bi ohranil nadzor, medtem ko bi novi delničarji imeli pobudo pri izgradnji stadiona,« piše Belinazzo.

Ob tem velja omeniti, da je Vang Džianlin v evropskem nogometu že prisoten, saj je letos kupil 20-odstotni delež aktualnega španskega prvaka Atletica iz Madrida.