Tajski mediji so v zadnjih dneh sprožili odmevno zgodbo, da se eden od najbogatejših Tajcev resno zanima za nakup večinskega deleža AC Milana. Bee Teachaubol si po poročanju Bangkok Posta želi pridobiti vsaj 50 odstotkov delnic milanskega kluba, vendar pa ne želi imeti celotnega lastništva. Tauchaubol naj bi bil prepričan, da bo posel sklenjen v roku meseca dni, saj njegove ponudbe trenutni lastniki ne bodo mogli zavrniti.

18-kratni italijanski in 7-kratni evropski klubski prvaki so trenutno sicer daleč od stare slave, saj že nekaj let stagnirajo in izgubljajo stik z najmočnejšimi evropskimi klubi, tudi na domači sceni pa so daleč za Juventusom, ki na Apeninskem polotoku kraljuje že nekaj let. Ni skrivnost, da so rdeče-črni v zaostanku predvsem pri financah, saj si ne morejo privoščiti okrepitev in dragih plač najboljših igralcev, kot to brez težav počnejo nekateri evropski velikani, ki so podprti (večinoma) s tujim kapitalom. Zato bo Silvio Berlusconi moral resno premisliti o ponudbi, saj cena Milana iz leta v leto pada, že sedaj pa je milijarda evrov za 50-odstotni delež vse prej kot realna številka.

Italijanski športni časnik Gazzetta dello Sport pa je v današnjih popoldanskih urah že dobil prve odzive lastnikov kluba na vest iz Tajske. Iz podjetja Fininvest, ki je v lasti Berlusconija, so sporočili, da jih nikakor ne zanima prodaja večinskega deleža Milana. Priznavajo, da so odprti za razna poslovna partnerstva, nikakor pa ne za kakšne večje premike.

Če bi se pri Milanu odločili za prodajo večinskega deleža Tajcem, bi, zanimivo, tako kot njihov mestni rival Inter romali v roke azijskega kapitala. 70-odstotni delež Interja je leta 2013 od Massima Morattija kupil Indonezijec Erick Trohir.