»Bi bilo mogoče izdelati dirkalnik, ki ni zgolj tehnološko razvit, temveč tudi privlačen za oči, na videz agresiven, hkrati pa v skladu s pravili?« na uradni spletni strani svoje navijače danes sprašuje moštvo iz Maranella. »Pri Ferrariju verjamemo, da lahko, zato vam predstavljamo koncept, ki je nastal v sodelovanju studia (Centro Stile Ferrari) in našega aerodinamičnega oddelka,« so še zapisali pri Ferrariju in postregli z dvema atraktivnima fotografijama dirkalnika prihodnosti, ki je vse prej kot podoben sedanjim bolidom.

(Foto: formula1.ferrari.com)

Koncept je sicer moštvo predstavilo tik pred pričetkom današnjega sestanka komisije formule 1 v Ženevi, kjer bodo udeleženci govorili o prihodnosti priljubljenega dirkaškega športa. Ekipe so v zadnjem času razmišljale o številnih spremembah pravil, med drugim o vrnitvi agregatov s 1000 konjskimi močmi, širšimi pnevmatikami in večjemu podtlaku dirkalnikov.

Moštva prav tako razmišljajo, da bi temeljito prenovo formule 1 prestavili za eno leto, in sicer na leto 2017. V tem času bi opravili dodatne raziskave, prav tako pa si želijo tudi odziva navijačev.