Italijansko moštvo ima za sabo eno najslabših sezon v zadnjih nekaj letih, saj je sploh prvič po letu 1993 ostalo brez zmage v svetovnem prvenstvu. Ekipa, ki je bila v preteklih mesecih deležna tudi korenitih kadrovskih sprememb, je zato odločena, da se letos znova vmeša v boj za najvišja mesta.

Bolid SF15-T, ki ga je Ferrari danes predstavil na svoji spletni strani, navzven odlikuje podolgovat in štrleč nos ter agresivni stranski reži za hlajenje motorja. A kot poudarjajo pri moštvu, so največje spremembe skrite očem. Dirkalnik se namreč lahko pohvali s korenito prenovljenim motorjem, ki je bil v lanski sezoni najšibkejša točka avtomobila in za katerega upajo, da bo lahko konkuriral Mercedesovemu agregatu.

»Kar se tiče estetike, mi je novi dirkalnik zelo všeč, medtem ko o njegovi zmogljivosti še težko govorim. Dirkalnik je nekoliko spremenjen , vendar pa kljub temu ne želim trditi, da bomo osvojili naslov svetovnih prvakov. Zadovoljen bi bil že z dvema zmagama,« je dejal vodja moštva Ferrari Maurizio Arrivabene.

Za rdeči konjiček bo letos prvič nastopil tudi štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel, ki pa opozarja, da naj navijači po naporni lanski sezoni v prvi polovici prvenstva od njega in moštva ne gojijo previsokih pričakovanj. »Prišlo je do številnih sprememb. Na položaje so prišli novi ljudje, vključno z mano, zato je potrebnega nekaj časa, preden pride do napredka. Zavedati se moramo, da je v pretekli sezoni prevladovala le ena ekipa (Mercedes, op.p.), zato bo na začetku težko. Verjamem, da bi bili z dvema zmagama v sezoni lahko zadovoljni, a bomo še veliko srečnejši, če bomo slavili še večkrat.«