Armstrong in SCA sta sicer stara znanca sodnih dvoran, saj sta se tam prvič srečala pred enajstimi leti. Takrat se je v vlogi tožnika znašel Armstrong, ki je od zavarovalnice terjal plačilo obljubljenega bonusa za njegove zmage na Touru, vendar pa zavarovalnica zaradi vse glasnejših obtožb o jemanju prepovedanih poživil zneska ni želela izplačati. Kot piše BBC, je sodišče leta 2006 odločilo, da mora zavarovalnice za zmage na sedmih dirkah po Franciji Armstrongu plačati 7,5 milijona dolarjev, še dodatna 2,5 milijona pa za nastalo škodo in dodatne stroške.

Kot se je kasneje izkazalo, danes upokojeni kolesar le ni bil nedolžen, saj je leta 2013 v intervjuju z Oprah Winfrey priznal jemanje prepovedanih poživil, posledično pa so mu bili odvzeti tudi številni največji tekmovalni dosežki. Temu je sledila tudi tožba zavarovalnice SCA, ki se je izkazala za uspešno, saj je, tako danes piše BBC, sodišče odločilo, da mora dopinški grešnik zavarovalnici vrniti 10 milijonov dolarjev.

»Znesek, ki mora biti plačan neposredno zavarovalnici SCA, naj bi veljal za najvišjega, ki ga je ameriški sodni sistem dosodil zoper posameznika,« so sporočili iz SCA, kjer pa dodajajo, da pravdanja s 43-letnikom še ni konec. »Spor med Armstrongom in SCA še ni zaključen. Trenutno imamo vloženo tožbo na okrožnem sodišču v Dallasu proti Armstrongu in njegovemu agentu Billu Stapletonu