Armstrongu so leta 2012 odvzeli vse kolesarske naslove, ki jih je osvojil na prestižnem Tour de France in mu izrekli dosmrtno prepoved kolesarjenja na dirkah. Ukrep mu je izrekla ameriška protidopinška agencija USADA, potem ko je v intervjuju z Oprah Winfrey priznal, da je med kariero uporabljal nedovoljena poživila.

V decembrski prometni nesreči se je avtomobil, v katerem sta bila Armstrong in Hansenova, zaletel v parkirana avtomobila. Armstrongova partnerica je sprva policistom dejala, da je bila v času nesreče za volanom ona.

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP je Hansenova prvotno izjavo kasneje spremenila. K laži se je zatekla, ker je želela zaščititi kolesarja. Vendar v izjavi ni spremenila samo podatka, kateri izmed njiju je med nesrečo vozil, temveč tudi ali je bil Armstrong med povzročitvijo nesreče pod vplivom alkohola.

Armstrongova partnerica je sprva prejela dve kazni za povzročitev nesreče. Ti sta bili po spremembi izjave 12. januarja letos izrečeni pravemu povzročitelju nesreče.

Zdaj se Armstrong znova sooča z novimi posledicami svojih dejanj, saj so ga poleg prehitre vožnje obtožili tudi, da ni prijavil prometne nesreče, za kar je zagrožena zaporna kazen do 90 dni in denarna kazen v višini 300 ameriških dolarjev.