Na javni razpis za izbor zasebnega partnerja pri obnovi nekdanjega ljubljanskega letališča v Mostah, ki ga je ljubljanska mestna občina objavila oktobra lani, se ni prijavil nihče. Zato so v občinski službi za javna naročila v začetku tega meseca objavili javni poziv promotorjem, ki se zanimajo za sklenitev javno-zasebnega partnerstva za obnovo in oživitev propadajočega starega letališča ob Letališki cesti.

V sklopu javno-zasebnega partnerstva bi občina v projekt vložila zemljišča in pripadajoče objekte, medtem ko bi izbrani zasebni partner prevzel obnovo hangarja, letališke stavbe in kontrolnega stolpa, v katerem bi prostor dobil muzej slovenskega letalstva in letališča Moste, kot tudi ureditev okolice in zelenih površin, vključno z ureditvijo otroškega igrišča. Na občini vrednost projekta ocenjujejo na dobrih 895.000 evrov.

Zadnji dan za prijavo na poziv je 23. februar, na občini pa bodo po izteku roka za prijavo organizirali sestanke, na katerih bodo zainteresirani zasebni partnerji lahko predstavili svoje predloge za spremembo koncepta in vsebine projekta. Na občini bodo nato ponovno poskusili najti zasebnega partnerja za obnovo starega letališča, ki je bilo pred štirimi leti razglašeno tudi za kulturni spomenik lokalnega pomena. V pozivu so še zapisali, da bodo imeli zainteresirani promotorji pri morebitnem javnem razpisu enake pravice kot drugi kandidati. žir