Flisar, ki je tako kot na prvi tekmi padel, je tokrat zasedel 27. mesto. Ogorelc je s tem tudi izenačil najboljšo slovensko uvrstitev v letošnji sezoni svetovnega pokala.

"Rekel bi, da je uvrstitev lepa, 12. mesto se sliši dobro glede na položaj. S starti nismo zadovoljni, z drugim delom proge pa bolj, čeprav je imel tudi nekaj sreče. Ko se bo na startu prebil naprej, bo boljši. Start, ki je bila lani njegova vrlina, mu letos ne gre. V Nemčiji naslednji teden bo nova tekma, proga bo drugačna, kratka in bolj ravna. Je pa z dvanajstim mestom prišel do lepe spodbude za naprej," je Ogorevčev dosežek ocenil Primož Vrhovnik, glavni trener reprezentance v smučarskem krosu.

Flisar na Švedskem ni izpolnil visokih pričakovanj. Na progi, ki naj mu bi ustrezala, je bil odličen v kvalifikacijah (2. in 8. mesto), ki do zdaj niso bile njegova vrlina, nato pa izpadel že v prvem izločilnem boju, tako kot v soboto je tudi tokrat padel. Tudi tokrat mu ni uspel že sam start.

"Nimam sreče, ampak pride tako. Tokrat sem na enem izmed zavojev, na katerem je bila grbina, pristal na smučki Novozelandca. Ko enemu pristaneš na smučki, ne moreš ničesar storiti, raztegnilo me je in sem padel. Če imaš nesrečo, težko kaj narediš. Huje bi bilo, če bi vedel, da moje smučanje ni dobro. Toda če lahko v vsaki vožnji koga prehitim, je moje smučanje nesporno dobro. Nesreča je minljiva, težje se je naučiti smučati," po novem neuspehu ni bil posebej razočaran Flisar.

Zmagal je olimpijski prvak Francoz Jean Frederic Chapuis pred Švicarjem Alexom Fivo in Nemcem Paulom Eckertom, vodilni v svetovnem pokalu Šved Victor Oehling Norberg, pred tem zmagovalec treh zaporednih tekem, se je moral zadovoljiti s 25. mestom.

Pri ženskah je zmagala Švedinja Anna Holmlund, ki vodi tudi v svetovnem pokalu, druga je bila Čehinja Andrea Zemanova, tretja pa Avstrijka Andrea Limbacher.