Vodilni smučar na lestvici svetovnega pokala Norberg je vodil že po kvalifikacijah, v katerih je Flisar postavil drugi čas. A se izločilni boji niso razpletli po načrtih Mariborčana. Svetovni prvak v krosu se je po padcu v osmini finala poslovil od četrtfinala ter še na tretji tekmi po svetovnem prvenstvu v Kreischbergu tekmo končal že povsem na začetku izločilnih bojev. V osmino finala se je prebil tudi Ogorelc. Tekmo je končal na 21. mestu, kar je njegov najboljši letošnji dosežek in prve točke, Flisar pa je zasedel 25. mesto.

Flisar je slabo startal, v nadaljevanju prehitel enega od tekmovalcev, nato pa pri enem od skokov padel. »Na skoku sem imel kar precej več hitrosti kot Francoza pred mano. Želel sem ju prehiteti po desni, nakar je eden izmed njih tudi zavil desno in sem že mislil, da mu bom skočil na glavo. Raje sem se vrgel na bok, kot da bi mu prerezal vrat,« je razlog za padec opisal Flisar, ki pa je zelo zadovoljen s svojim smučanjem: »Smučanje ni sporno, smučanje je super. Dobro, na tistem startu sem tvegal, dostikrat s tem profitiraš, kdaj pa tudi ne. Malo je bilo nesreče, a to je takšen šport. Ni tako kot v alpskem smučanju, kjer smučaš sam in imaš lažje konstante rezultate. Tu ti včasih kdo tako zapelje, da mu skoraj skočiš na glavo, potem pa raje odstopiš, kot pa da ga ubiješ,« je o tej tvegani disciplini spregovoril Flisar.

Ogorevc je prvič letos prišel do točk, toda z njegovim nastopom trener Primož Vrhovnik ni bil najbolj zadovoljen: »Tistih prvih nekaj metrov iz samega starta je bilo dobrih, potem pa vse skupaj ni bilo sinhrono, ni dobro pobiral grbin. Zgornji del ni dobro peljal in je čakal priložnost, v drugem delu pa je šel bolje in tudi prehitel Avstrijca. A za enkrat mu manjka teh četverobojev. Rezultat ni tak, da bi vriskali od veselja, se je pa pokazal napredek. Mislim, da mu bo zdaj lažje, ko je dosegel tak rezultat. Jutri je nova priložnost in že v kvalifikacijah bo treba iti na polno.«

Drugo mesto je pripadlo Francozu Jeanu Fredericu Chapuisu, tretji pa je bil Šved Michael Forslund. Pri ženskah je slavila Francozinja Alizee Baron pred Avstrijko Katrin Ofner, tretje mesto je pripadlo Andrei Limbacher.