"Snega imamo dovolj. Zdaj je na vrsti končna priprava snežne podlage," pravi vodja tekmovanja Gorazd Bedrač. Prireditelji so v sporočilu za javnost sicer malce potarnali, da se vreme spet ni držalo napovedi, a temperature in snežni topovi so svoje opravili.

"Rekreativna smuka bo predvidoma možna do petka. Nato potrebujemo hladno noč, če bo zrak suh, bo dovolj že -1 stopinja Celzija, če bo vlažen, pa -4, da bomo v snežno podlago z injekcijsko desko vbrizgali vodo," pojasnjuje Bedrač. S tem bo proga teden dni pred tekmovanjem pripravljena, da zdrži tudi morebitno odjugo, ki je napovedana za prihodnji teden.

Snežna kontrola Mednarodne smučarske zveze pod vodstvom Filipa Gartnerja bo v četrtek. V soboto, 21. februarja, bo najprej na sporedu veleslalom, v nedeljo pa bo še slalom.

Sicer pa so vstopnice za dogodek že v prodaji na vseh prodajnih mestih Evetnima. Enodnevna vstopnica za odrasle stane 10 evrov, dvodnevna 15 evrov, za mladino od 8 do 18 let stane enodnevna vstopnica 5 evrov, dvodnevna pa 8 evrov. Cena posebne vstopnice, ki omogoča dostop v cono 9 (na tribuno) in v Fest šotor, je 80 evrov. Vstopnica za vstop v sponzorski šotor pa stane dnevno 200 evrov.

Ob samem tekmovalnem delu so organizatorji poskrbeli tudi za zabavo, na Trgu Leona Štuklja bodo med drugim nastopili Elvis Jackson in Orleki.