Svetovni prvaki iz vrst Mercedesa so predstavitev opravili na hitro - branilec naslova Lewis Hamilton in podprvak Nico Rosberg sta potegnila pregrinjala z novega F1 W06, potem pa so bili v nemški ekipi med najbolj prizadevnimi pri nabiranju prvih testnih kilometrov.

"Predstavitev novega dirkalnika je vedno vznemirljiva. Prvič lahko vidimo sadove našega dela čez zimo, mislim pa, da bo tudi naš letošnji dirkalnik uspešen in hiter," je dejal vodja moštva Toto Wolff.

Mercedesov drugi voznik Rosberg je opravil največ krogov prvi dan testiranj in dosegel tudi najhitrejše čase. Nemec bo na stezi spet v torek, medtem ko bosta ponedeljek in sreda delovna dneva za britanskega svetovnega prvaka Hamiltona.

Pri Williamsu želijo ponoviti lansko sezono

S pomočjo Mercedesa oziroma njegovih motorjev bodo v sezoni 2015 čim višje uvrstitve skušali doseči tudi pri Williamsu. Novi FW37 je nadgradnja lani zelo uspešnega FW36, s katerim se je je ekipa povzpela do tretjega mesta v konstruktorskem seštevku.

"Po tako uspešni sezoni 2014 se veselimo novih izzivov. Prepričan sem, da bomo ostali v ospredju, priti do tretjega mesta je bilo težko, še težje bo ostati v tej družbi. A prepričan sem, da imamo dovolj znanja, da to storimo," je dejal vodja ekipe Frank Williams. Voznika bosta tudi v tej sezoni Finec Valtteri Bottas in brazilski veteran Felipe Massa.

Red Bull zaenkrat zgolj v črno-beli barvni kombinaciji

Pri Red Bullu, kjer je po slovesu štirikratnega svetovnega prvak Sebastiana Vettla - Nemec je danes prvič uradno vozil Ferrarija - status prvega dirkača prevzel Daniel Ricciardo, so bili še precej skrivnostni. Novi dirkalnik RB11 namreč še ni v pravih barvah ekipe s krili, temveč so ga zamaskirali s črno-belo barvno kombinacijo.

"Upam, da bo tole prava zverina. Kmalu bomo videli. Lani je bilo veliko pritiska, moral sem se dokazovati, mislim pa, da sem to dobro opravil. Zdaj smo pripravljeni, da izzovemo Mercedes in pokažemo, česa smo sposobni," je dejal novi prvi voznik Ricciardo, ki mu bo družbo v ekipi delal Rus Danil Kvjat.