Poljaki so sijajno odprli in končali mali finale. V deveti minuti so si priigrali prednost štirih golov (5:1), a so jih izbranci španskega selektorja Manuela Cadenasa v 23. minuti ujeli (11:11). V nadaljevanju so ritem narekovali Španci in tekmecem v 50. minuti ušli na štiri gole (22:18). A Poljaki se niso vdali, pet minut kasneje so se jim močno približali na 21:22, v sami končnici rednega dela pa tekmece tudi ujeli, potem ko je izenačujoči gol sekundo pred koncem rednega dela dosegel Michal Szyba.

V desetminutnem podaljšku se je odvijal izenačen boj za vsako žogo, več preudarnosti pa je bilo na strani poljskih rokometašev, ki so bili vseskozi v rahli prednosti. Končni izid je postavil Kamil Syprzak, ob Szybi eden najboljših posameznikov na današnji tekmi za bronasto kolajno.

V poljski izbrani vrsti sta bila na današnji tekmi v dvorani Lusail najbolj učinkovita Szyba z osmimi in Syprzak s šestimi zadetki, v španski pa je Victor Tomas dosegel šest, Antonio Garcia pa pet golov.

Poljska je osvojila četrto kolajno na svetovnem prvenstvu: v Nemčiji leta 2007 je bila srebrna, v Nemčiji 1982, na Hrvaškem 2009 in letos v Katarju pa bronasta. Španija, ki je v skupinskem delu letošnjega svetovnega prvenstva premagala Slovenijo s 30:26, ostaja pri treh odličjih. Zlati kolajni je osvojila v Tuniziji leta 2005 in pred dvema letoma na domačih tleh, na Švedskem 2011 pa je bila bronasta.