Včerajšnji derbi angleške premierlige med Chelseajem in Machester Cityjem (1:1) je Diego Costa moral spremljati s tribune, saj ga je le dan pred tekmo doletela kazen angleške nogometne zveze. Zaradi stroge kazni je bil Brazilec nekoliko razočaran, saj pravi, da se mu njegovo obnašanje na igrišču ne zdi sporno.

»Kar se tiče spornih dogodkov na torkovi tekmi, lahko rečem le, da nisem ničesar storil namenoma in da je to dobro vidno tudi na posnetku. Na koncu je zame vendarle najbolj pomembno, da ko pridem domov, grem lahko mirne vesti spat in da vem, da nisem storil ničesar narobe. A kazen moram sprejeti, čeprav me spravlja v slabo voljo, ker sedaj ne morem soigralcem pomagati na igrišču. A tako je, to moram sprejeti in odločitev zveze spoštovati,« je v pogovoru za Daily Telegraph povedal Costa.

Odlični napadalec je v preteklosti že večkrat nase opozoril s podobnimi nešportnimi potezami, saj se jih je posluževal že v času igranja za madridski Atletico. A kot sam pravi, gre le za to, da je zelo tekmovalen in se na igrišču povsem preda boju za zmago, tega pa ne misli spreminjati.

»Ne pravim, da sem svetnik. Nisem svetnik, to je vsem jasno. Toda vsakič ko stopim na igrišče, igram na enak način in z enakim pristopom. Takšen pač sem in le poskušam igrati čim bolje, da lahko s tem preskrbim svojo družino. To je moja služba, hkrati pa poskušam dati čim več od sebe na igrišču tudi za Chelsea, tako za vse navijače kot za vse ostale v klubu. Na igrišču bom zato vselej tak, kot sem bil do sedaj. Tak je moj karakter in vedno bom na igrišču zelo tekmovalen, vedno. Izven igrišča sem, kot vidite, povsem drugačen človek, na igrišču pa se popolnoma spremenim in si resnično želim zmagati. Želim biti tekmovalen in vse storiti za zmago. Lahko sprejmem tudi poraze, a raje zmagujem in sem vselej konkurenčen. To je moja služba, ki jo obožujem. Cel teden treniram, da lahko potem igram 90 minut. Zelo rad igram tekme, zato dam v tistih 90 minutah vselej od sebe vseh 100 odstotkov,« pravi Costa in doda: »Kolikokrat sem poškodoval koga? Nikoli. Nikoli nisem namerno poškodoval drugega nogometaša. Res je, bil sem udeležen v že kar nekaj incidentov, predvsem v Španiji. A tak sem in tako igram in tega ne bom spremenil le zato, ker sem sedaj dobil kazen.«

Costa bo izpustil še tekmi Chelseaja proti Aston Villi in Evertonu, na zelenice pa se bo vrnil 17. februarja, ko Londončane čaka prva tekma osmine finala lige prvakov proti PSG.