Ali je Slovenijo pokopal katastrofalen začetek tekme?

Pokopalo nas je, ker nismo bili stoodstotni v vseh segmentih igre. Že pred tekmo smo vedeli in napovedovali, da moramo biti, če želimo premagati Francoze. Že v prvem delu prvega polčasa smo povsem zatajili pri uspešnosti strelov, ne samo od daleč, ampak tudi pri »zicerjih«. Razbranili smo fantastičnega Omeyerja, ki ima pri 38 letih še vedno neverjetno željo in kakovost. V čast mi je, da sem lahko nekoč z njim v Montpellieru delil garderobo.

V napadu je imela Slovenija le 46-odstotno uspešnost pri strelih na francoski gol.

V napadu nismo igrali slabo. Pripravljali smo si stoodstotne priložnosti, kar je velik plus. Vsak, ki pozna igro Francije, ve, da je proti njej težko prihajati do izdelanih priložnosti za strel, toda nam je uspevalo. Prihajali smo na šestmetrsko črto, a nam je Omeyer pobral vse živo. Posledično smo v dvanajstih minutah dosegli le en gol, čeprav smo si ustvarili že pet ali šest priložnosti. Če bi zadevali v prvem polčasu, bi bili precej bližje in bi se lahko, ko bi prišle naše minute, priključili. A razlika je naraščala, visok zaostanek pa je telesno in duševno težko loviti.

Kaj se je spremenilo v igri v drugem polčasu?

V drugem polčasu smo v določenem delu zelo dobro odigrali v obrambi, imeli nekaj hitrih (pol)protinapadov in se celo približali na štiri gole zaostanka. Imeli smo še dve priložnosti za dodatno zmanjšanje razlike, a ju nismo izkoristili. In če to narediš proti Francozom, hitro dobiš vse nazaj. Hitro je bilo spet šest golov razlike in potem je proti najboljši ekipi zadnjega desetletja zares težko igrati. Očitno še nismo dovolj zreli za uspeh proti Franciji, čeprav smo vsi verjeli, da jo lahko spravimo na kolena.

Čutite po sedmih tekmah utrujenost?

Proti Francozom sem bil tako motiviran, da bi lahko igral tudi 120 minut, ne samo šestdeset. Zame je bila to posebna tekma, a žal se ni iztekla po naših željah. Verjamem, da imamo kljub napornemu ritmu tekem še dovolj moči in energije ter da smo še dovolj sveži in spočiti.

V skupini od 5. do 8. mesta vas jutri čaka Danska, ki je izgubila s Španijo z golom v zadnji sekundi.

Na ponovoletnem turnirju na Danskem smo proti gostiteljem odigrali zelo slabo, zdaj pa je čas, da jim pokažemo, da smo precej boljši. Prepričan sem, da so Danci premagljivi. Najbrž bodo oni še bolj razočarani po četrtfinalnem porazu kot mi, saj se je verjetno psihološko težje pobrati, če v četrtfinalu izgubiš z golom v zadnji sekundi, kot če izgubiš za osem. Zagotovo je več ljudi v polfinalu pričakovalo Dance kot Slovence. Zdaj nas čakata še dve tekmi in naskakovali bomo peto mesto, kar bi bil velik uspeh, zato moramo iti dvakrat na polno. dek