Več kot 50 sekund je zaostala tretjeuvrščena Nemka Laura Dahlmaier, prav tako stoodstotna na strelišču, s čimer je že jasno, da sta favoritinji sobotnega zasledovanja le Domračeva in Mäkäräinenova.

Slovenski tekmovalki sta bili daleč od četrtkovega tretjega mesta Jakova Faka. Teja Gregorin je morala po streljanju stoje dvakrat v kazenski krog in za zmagovalko zaostala 2:08 minute, pristala pa je na 41. mestu in za mesto zgrešila tudi točko svetovnega pokala. Andreja Mali je v kazenski krog dvakrat zavila že po streljanju v ležečem položaju in z zaostankom 2:39 minute končala na 58. mesto ter se uvrstila vsaj na zasledovanje. Anja Eržen zaradi bolezni ni nastopila.

Gregorinova je nastop začela solidno, saj je po popolni strelski predstavi na prvi postaji zasedala 27. mesto. A drugi nastop na strelišču ji ni tako dobro uspel, saj sta mimo cilja zletela dva naboja, tako da je bila dva kilometra in pol pred ciljem 45. Boljši tek v zadnjem krogu ji je prinesel 41. mesto. "Prvič se mi je zgodilo, da mi tu nekaj ni ustrezalo, še sama ne vem kaj. Trudila sem se od starta do cilja. Ne vem, kaj je vzrok za to, saj mi je tu po navadi ustrezalo. Na strelišču ni bilo prave umirjenosti, tako da upam, da bom jutri imela priložnost, da prehitim nekaj tekmovalk in da bo slika drugačna," je po današnji tekmi dejala Gregorinova.

Malijeva je imela na koncu enak strelski rezultat, le da je leže zgrešila dvakrat, stoje pa je svojo nalogo opravila brez napak. Potem, ko je bila na tretjini nastopa šele 86., je z nekoliko boljšim nadaljevanjem napredovala do končnega 58. mesta. "Zame sta dva zgrešena strela na sprintu preveč. Tudi na progi sem se počutila zelo dobro, imela sem hitre smuči. Borila sem se od starta do cilja, z enim zgrešenim strelom bi bila zadovoljna, dva sta pa preveč," pa je svoj nastop ocenila Malijeva.

V boju za prvo mesto je Mäkäräinenova priznala premoč Domračevi. Prva je bila na strelišču enkrat nenatančna, tako da je za zmagovalko, ki je pokrila vseh deset tarč, v cilju zaostala 26,9 sekunde. Tretjega mesta se je veselila nemška biatlonka Laura Dahlmeier, ki pa je s stoodstotnim izkupičkom na streliščih na poti prebila 50,4 sekunde več od Domračeve.

V soboto bosta na Južnem Tirolskem obe zasledovalni preizkušnji. Ob 13.30 se bo na progo podal Nemec Schempp, 20 sekund pozneje Jakov Fak, minuto in 44 sekund za njim pa še Rok Tršan. Ženska tekma se bo začela ob 15.30, slovenski tekmovalki pa imata za današnjo zmagovalko dve minuti in osem sekund oziroma dve minuti in 39 sekund zaostanka.