Na tekmi sta nastopili še dve Slovenki, Andreja Mali je bila 51. (+2:27,4/1), Anja Eržen (+3:34,8/3) pa 74.

Gregorinova je dobro nastopila, saj je bila tako v streljanju leže kot stoje 100-odstotna. Ob solidnem teku je po polovici nastopa zasedala 27. mesto, odličen tek - šesti najboljši - v zadnjem krogu pa ji je na koncu prinesel 12. mesto Po prihodu v cilj je povedala: "Danes sem šla v tekmo zelo umirjena. Pravzaprav nisem vedela, kaj lahko pričakujem od te tekme, saj sem bila v Oberhofu slaba oziroma ni bilo tam nič novega. Bila sem umirjena na strelišču, mogoče malo počasna. Na zadnjih tekmah sem zgrešila preveč strelov, tako da sem bila tu bolj previdna. Rekla sem si, da naj najprej popadajo tarče, potem bomo šli pa še na hitrost. Bolj je pomembno, da dobro streljam, saj tekaška forma še ni takšna, da bi lahko konkurirala najboljšim."

Nato je bronasta z olimpijskih iger v Sočiju spregovorila še o pogojih: "Bilo je težko teči zaradi snega, ker je bil zelo počasen. Vzponi so bili kar naporni, ampak poskušala sem narediti, kar sem lahko. Servis je naredil dobre smuči, danes nismo imeli težav z njimi," in usmerila pogled na nedeljski skupinski start: "Težko bo. Spet bom nastopila z najhitrejšimi. Videlo se je že na tekmi v Oberhofu, da tri ali štiri tekmovalke v prvem krogu kar nekako pobegnejo. Bomo videli, poskušala se bom držati skupine, biti čim bolj v ospredju ter seveda streljati tako kot danes."

Andreja Mali, ki je bila na smučeh počasnejša od reprezentančne kolegice, je bila na strelišču uspešna, saj je zgrešila samo eno tarčo. Po uvrstitvi na enainpetdeseto mesto je dejala: "Mislim, da je bil začetek zelo dober. Streljanje leže me je bolj skrbelo, saj sem imela s tem večje probleme. V stoje sem našla položaj, ki ga nisem imela celo sezono in sem streljala počasneje, saj na sprintu nočeš zgrešiti več kot ene tarče. Na progi pa je bilo zelo težko. Start je bil zelo hiter, ravnine pa mi niso šle najbolje. Borila sem se na vseh klancih, ta sneg je bil zelo počasen, raje pa imam tršo podlago. Tak je včasih Ruhpolding. Z današnjim nastopom sem lahko delno zadovoljna."

Strelski nastop Anje Eržen se ni iztekel po njenih željah, saj je na prvi postaji zgrešila eno, na drugi pa dve tarči. 67. čas teka ji je na koncu prinesel 74. mesto.

V soboto bo v Oberhofu ob 14.30 na sporedu moški sprint s peterico slovenskih biatloncev. Nastopili bodo Jakov Fak, Klemen Bauer, Janez Marič, Rok Tršan in Peter Dokl.